Μπισκότα με μαρμελάδα για τη γιορτή της μητέρας
2014-05-10- Κουζίνα: Για Χορτοφάγους, Ελληνική
- Πιάτο: Επιδόρπιο
- Δυσκολία: Εύκολο
- Ποσότητα: 30-32 τεμάχια
- Χρόνος προετοιμασίας: 30λ
- Ωρα μαγειρέματος: 16λ
- Έτοιμο σε: 46λ
Μέση βαθμολογία:
(3.7 / 5)
3 έχουν βαθμολογήσει
10/5/14
Μπισκότα με μαρμελάδα για τη γιορτή της μητέρας. Γιατί είναι μόνο μια και μεγαλώνοντας την αγαπάμε ακόμα περισσότερο και καταλαβαίνουμε πως τα περισσότερα από αυτά που μας έλεγε ήταν σωστά. Χρόνια πολλά σε όλες τις μανούλες του κόσμου, να σας χαιρόμαστε!
Συστατικά
- 1 φλιτζάνι καρυδόψιχα
- 1 φλιτζάνι νιφάδες βρώμης
- 1 φλιτζάνι αλεύρι
- ½ φλιτζάνι αραβοσιτέλαιο
- ½ φλιτζάνι μέλι
- Μια πρέζα αλάτι
- 1/3 της κουταλιάς κανέλα
- Μαρμελάδα της επιλογής μας (περίπου 1/3 του φλιτζανιού)
Οδηγίες
Βήμα 1
Χτυπάμε στο multi τα καρύδια με τη βρώμη και τα ανακατεύουμε με το αλεύρι, το αλάτι και την κανέλα.
Βήμα 2
Ανακατεύουμε το μέλι με το λάδι σε ένα μπολ και τα ρίχνουμε στο μπολ με το αλεύρι.
Βήμα 3
Με ένα κουτάλι τα ανακατεύουμε πολύ καλά όλα μαζί και με καθαρά χέρια πλάθουμε μικρά μπαλάκια που τα ακουμπάμε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα, σε λίγη απόσταση το ένα από το άλλο.Τα πιέζουμε ελαφρά να πλατύνουν και με το δάχτυλο πιέζουμε στο κέντρο να γίνει μια λακκουβίτσα.
Βήμα 4
Βάζουμε στη λακκούβα λίγη από τη μαρμελάδα, χωρίς να την υπερχειλίσουμε και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για 13-16 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσουν 5-10 λεπτά, πριν τα μεταφέρουμε από το ταψί.