Μπισκότα με σουσάμι ταχίνι και καρύδια
2014-04-13- Κουζίνα: Για Χορτοφάγους, Ελληνική
- Πιάτο: Επιδόρπιο
- Δυσκολία: Εύκολο
- Ποσότητα: 24 τεμάχια
- Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
- Ωρα μαγειρέματος: 10λ
- Έτοιμο σε: 25λ
Μέση βαθμολογία:
(5 / 5)
1 έχουν βαθμολογήσει
13/4/14
Διανύοντας περίοδο νηστείας το σουσάμι, το ταχίνι και όλα τα παράγωγα τους, έχουν την τιμητική τους. Αρκεί να σας πω ότι μπήκα σε 3 διαφορετικά σούπερ μάρκετ για να βρω αυτά που χρειαζόμουν. Εγώ τα προτιμώ με τον πρωινό μου καφέ και χρειάζομαι τουλάχιστον 4-5, αφού κανείς δεν μπορεί να φάει μόνο ένα. Μπισκότα με σουσάμι ταχίνι και καρύδια και εσείς διαλέξτε πότε και πόσα θα φάτε.
Συστατικά
- ½ φλιτζάνι σησαμέλαιο
- ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
- 2 κουταλιές της σούπας ταχίνι
- 1 βανίλια
- 2/3 του φλιτζανιού ζάχαρη άχνη
- 1/3 του φλιτζανιού σουσάμι
- 2/3 του φλιτζανιού καρυδόψιχα τριμμένη και λίγα ολόκληρα για το στόλισμα
- 2 φλιτζάνι αλεύρι
Οδηγίες
Βήμα 1
Ανακατεύουμε το ταχίνι, το σησαμέλαιο, το ελαιόλαδο, τη βανίλια και τη ζάχαρη σε ένα μπολ. Προσθέτουμε το σουσάμι και τα καρύδια και το αλεύρι , ανακατεύοντας με κουτάλι, μέχρι να ενωθούν τα υλικά και να αποκτήσουμε μια ενιαία μαλακή ζύμη.
Βήμα 2
Πλάθουμε μικρά μπαλάκια που ακουμπάμε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα σε λίγη απόσταση το ένα από το άλλο. Διακοσμούμε με ένα μικρό κομμάτι καρύδι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170C για 10 λεπτά. Τα αφήνουμε να κρυώσουν τελείως για να μεταφέρουμε σε πιατέλα και να σερβίρουμε.