Μπιφτέκια γλυκοπατάτας με ρεβίθια και κινόα
2015-06-11- Κουζίνα: Ελληνική
- Πιάτο: Κυρίως πιάτο, Ορεκτικό
- Δυσκολία: Εύκολο
- Ποσότητα: 6-8 τεμάχια
- Χρόνος προετοιμασίας: 60λ
- Ωρα μαγειρέματος: 20λ
- Έτοιμο σε: 1:20 ω
Μέση βαθμολογία:
(5 / 5)
1 έχουν βαθμολογήσει
15/6/15
Μπιφτέκια γλυκοπατάτας με ρεβίθια και κινόα για τα πιο υγιεινά μπιφτέκια που έχετε ετοιμάσει ως τώρα.
Συστατικά
- 1 μέτρια γλυκοπατάτα
- 1 μέτριο κρεμμύδι τριμμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
- 2 φρέσκα κρεμμύδια, πολύ ψιλοκομμένα
- ½ κουταλιά του γλυκού ginger τριμμένο ή 1 κουταλιά ginger σκόνη (προαιρετικά)
- 1/3 του φλιτζανιού κινόα μαγειρεμένο
- 1 φλιτζάνι ρεβίθια βρασμένα
- 1/3 του φλιτζανιού αλεύρι
- 1/3 του φλιτζανιού νιφάδες βρώμης
- 2 αυγά
- Αλατοπίπερο
- 1κουταλιά του γλυκού κύμινο
- Λίγο ελαιόλαδο για το ψήσιμο
Οδηγίες
Βήμα 1
Πλένουμε και τρυπάμε την γλυκοπατάτα σε διάφορα σημεία. Την ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για 45 λεπτά περίπου ή μέχρι να μαλακώσει αρκετά.
Βήμα 2
Την αφήνουμε να κρυώσει, την ξεφλουδίζουμε και την πολτοποιούμε στο multi, όπως και τα ρεβίθια. Τα μεταφέρουμε σε ένα μεγάλο μπολ και ρίχνουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά.
Βήμα 3
Ζυμώνουμε καλά το μείγμα ώστε να ενωθούν ομοιόμορφα τα υλικά μας. Το πλάθουμε σε 6 μεγάλα μπιφτέκια και τα ακουμπάμε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα.
Βήμα 4
Τα ραντίζουμε με λίγο λάδι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για 20 λεπτά περίπου ή μέχρι να σφίξει το μπιφτέκι και να ροδίσει ελαφρά η επιφάνεια. Τα σερβίρουμε αμέσως με πράσινη σαλάτα ή άλλο συνοδευτικό της αρεσκείας μας.