Μπιφτεκορολά με καρότο στην γκριλιέρα
2013-06-16- Κουζίνα: Ελληνική
- Πιάτο: Κυρίως πιάτο
- Δυσκολία: Εύκολο
- Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
- Ωρα μαγειρέματος: 20λ
Μέση βαθμολογία:
(4.7 / 5)
3 έχουν βαθμολογήσει
Συστατικά
½ κιλό κιμάς μοσχαρίσιος
2 καρότα
1 κρεμμύδι
2κ.σ. βότκα
2 αυγά
2κ.σ. λάδι
Αλατοπίπερο
Θυμάρι
1φλ.φρυγανιά τρίμμα
Οδηγίες
Βήμα 1
Βάζουμε στο multi το κρεμμύδι και τα καρότα και τα πολτοποιούμε. Εναλλακτικά τα τρίβουμε στον τρίφτη. Βάζουμε το λάδι μας σε αντικολλητικό τηγάνι και σωτάρουμε εκεί το κρεμμύδι και τα καρότα. Τοποθετούμε τον κιμά σε ένα μεγάλο μπωλ και ρίχνουμε μέσα, την φρυγανιά,τα αυγά, το αλατοπίπερο,το θυμάρι, την βότκα και το μέιγμα που σωτάραμε. Τα πλάθουμε καλά να μας βγεί ένα ομοιογενές μείγμα. Το αφήνουμε 1-2 ώρες στο ψυγείο. Πλάθουμε μακρόστενα ρολάκια κιμά και τα ψήνουμε στην γκριλιέρα και από τις 2 πλευρές, περίπου 15 λεπτά. Αν δεν έχετε γκριλιέρα, ψήνονται επίσης καλά και σε τοστιέρα με ραβδώσεις ή στο γκριλ του φούρνου για 45 λεπτά με ελάχιστο λαδάκι και νεράκι. Tips: Μπορείτε να αντικαταστήσετε τον μοσχαρίσιο κιμά με κιμά κοτόπουλο και να έχετε ένα πλήρως light γεύμα