Μπουγάτσα σερραϊκή
2013-06-22- Κουζίνα: Για Χορτοφάγους, Ελληνική
- Πιάτο: Επιδόρπιο
- Δυσκολία: Μέτριο
- Χρόνος προετοιμασίας: 30λ
- Ωρα μαγειρέματος: 30λ
Μέση βαθμολογία:
(4 / 5)
1 έχουν βαθμολογήσει
Συστατικά
1,5 λίτρο γάλα,
1 φλ.τσαγιού ζάχαρη,
200 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
1 πρέζα αλάτι
2 βανίλιες
2 κ.σούπας βουτυρο
1 πακέτο φύλλο κρούστας
Οδηγίες
Βήμα 1
Βάζουμε σε κατσαρόλα όλα τα υλικά πλην του βούτυρου και ανακατεύουμε. Θέλει κανα 10λεπτο. Η υφή του θα γίνει κρεμώδης και παχιά (όπως των μωρών). Στο τέλος πριν το κατεβάσουμε από τη φωτιά βάζουμε το βουτυράκι και ανακατεύουμε καλά. Αυτό ήταν! Η κρέμα είναι έτοιμη. Στο ταψί ανοίγουμε τα φύλλα κρούστας ένα ένα (4 κάτω), βάζουμε την κρεμούλα και άλλα 4 φύλλα πάνω. Προσοχή τα βουτυρωνουμε ελαφρά όπου διπλώνουν. Καλή σας επιτυχία