Μπουρίτος με κοτόπουλο και sour cream
2013-06-12- Κουζίνα: Μεξικάνικη
- Πιάτο: Κυρίως πιάτο, Ορεκτικό
- Δυσκολία: Εύκολο
- Χρόνος προετοιμασίας: 20λ
- Ωρα μαγειρέματος: 35λ
- Έτοιμο σε: 55λ
Μέση βαθμολογία:
(4.5 / 5)
2 έχουν βαθμολογήσει
Συστατικά
3τορτίγιες
Λάδι
1κρεμμύδι κομμένο σε φέτες
1κ.γλ.σκόρδο σκόνη
1στήθος κοτόπουλο κομμένο σε κύβους
1/2φλ.κόκκινα φασόλια κονσέρβα
1/3φλ.ντοματάκια κονκασέ
1/2κ.γλ.κύμινο
1/2κ.γλ.τσίλι σκόνη
1/2κ.γλ.πιπέρι καγιέν
Αλατοπίπερο
1φλ.τσένταρ τριμμένο
1/2φλ.sour cream (ξινή κρέμα)ή 200γρ.γιαούρτι στραγγιστό ανακατεμένο με 2κ.σ.ξινόγαλο
Οδηγίες
Βήμα 1
Βάζουμε λάδι σε κατσαρολάκι και σοτάρουμε το κοτόπουλο να πάρει χρώμα παντού. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και συνεχίζουμε το σοτάρισμα άλλα 2 λεπτά. Ρίχνουμε τα ντοματάκια, τα μπαχαρικά και ζεστό νερό 1 φλιτζάνι. Σιγοβράζουμε 30 λεπτά. Προσθέτουμε τα φασόλια , ανακατεύουμε και κατεβάζουμε από τη φωτιά. Σε κάθε τορτίγια πασπαλίζουμε από μια γενναία ποσότητα τυρί και 1-2 κουταλιές από το μείγμα κοτόπουλου. Το κλείνουμε σε ρολό και το ψήνουμε 2-3 λεπτά σε τοστιέρα ή στο γκριλ του φούρνου. Τα τοποθετούμε σε πιατέλα και απλώνουμε από πάνω την ξινή κρέμα(sour cream).