Loader

Μπουρδέτο με παστό μπακαλιάρο

2015-03-18
  • Μερίδες: 3-4
  • Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
  • Ωρα μαγειρέματος: 35λ
  • Έτοιμο σε: 50λ
Μέση βαθμολογία:

forkforkforkforkfork (5 / 5)

5 5 1
Βαθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

1 έχουν βαθμολογήσει

22/3/15

 Μπουρδέτο με παστό μπακαλιάρο για την 25Η Μαρτίου και όχι μόνο. Το μπουρδέτο είναι ένα κερκυραϊκό φαγητό με ψάρι και πατάτες στην κατσαρόλα , κοκκινιστό με μπόλικο κόκκινο πιπερί. Ένα επτανησιακό φαγητό πικάντικο και κλασικό.

codbourdeto (3) codbourdeto (5)

Συστατικά

  • 1 κιλό παστός μπακαλιάρος, ξαλμυρισμένος
  • ½ κιλό πατάτες κομμένες σε μεγάλα κομμάτια
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι τριμμένο
  • 2-3 σκελίδες σκόρδο, κομμένες σε φέτες
  • 1 κουταλιά του γλυκού ξερό θυμάρι
  • 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • Αλατοπίπερο, κατά βούληση
  • 1 ½ κουταλιά της σούπας πελτές ντομάτας
  • 1 πρέζα ζάχαρη
  • 1 κουταλιά του γλυκού πάπρικα
  • 1 κουταλιά του γλυκού πιπέρι καγιέν

Οδηγίες

Βήμα 1

Ζεσταίνουμε το μισό λάδι σε φαρδιά κατσαρόλα και σοτάρουμε το κρεμμύδι να μαλακώσει. Ρίχνουμε το σκόρδο και ανακατεύουμε σε χαμηλή φωτιά για 1 λεπτό.

Βήμα 2

Προσθέτουμε τον πελτέ, το θυμάρι, την πάπρικα, τη ζάχαρη και το καγιέν και ανακατεύουμε καλά να διαλυθεί ο πελτές. Ρίχνουμε τις πατάτες και νερό ίσα να τις καλύπτει. Αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε να μαγειρευτούν για 15 λεπτά.

Βήμα 3

Ακουμπάμε από πάνω τον μπακαλιάρο, καθαρισμένο και κομμένο σε κομματια. Ραντίζουμε με το υπόλοιπο λάδι και ελάχιστο νερό. Μαγειρεύουμε για άλλα 20 λεπτά. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και σερβίρουμε αμέσως.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *