Μπουρδέτο με παστό μπακαλιάρο
2015-03-18- Κουζίνα: Ελληνική
- Πιάτο: Κυρίως πιάτο
- Δυσκολία: Εύκολο
- Μερίδες: 3-4
- Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
- Ωρα μαγειρέματος: 35λ
- Έτοιμο σε: 50λ
Μέση βαθμολογία:
(5 / 5)
1 έχουν βαθμολογήσει
22/3/15
Μπουρδέτο με παστό μπακαλιάρο για την 25Η Μαρτίου και όχι μόνο. Το μπουρδέτο είναι ένα κερκυραϊκό φαγητό με ψάρι και πατάτες στην κατσαρόλα , κοκκινιστό με μπόλικο κόκκινο πιπερί. Ένα επτανησιακό φαγητό πικάντικο και κλασικό.
Συστατικά
- 1 κιλό παστός μπακαλιάρος, ξαλμυρισμένος
- ½ κιλό πατάτες κομμένες σε μεγάλα κομμάτια
- 1 μεγάλο κρεμμύδι τριμμένο
- 2-3 σκελίδες σκόρδο, κομμένες σε φέτες
- 1 κουταλιά του γλυκού ξερό θυμάρι
- 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- Αλατοπίπερο, κατά βούληση
- 1 ½ κουταλιά της σούπας πελτές ντομάτας
- 1 πρέζα ζάχαρη
- 1 κουταλιά του γλυκού πάπρικα
- 1 κουταλιά του γλυκού πιπέρι καγιέν
Οδηγίες
Βήμα 1
Ζεσταίνουμε το μισό λάδι σε φαρδιά κατσαρόλα και σοτάρουμε το κρεμμύδι να μαλακώσει. Ρίχνουμε το σκόρδο και ανακατεύουμε σε χαμηλή φωτιά για 1 λεπτό.
Βήμα 2
Προσθέτουμε τον πελτέ, το θυμάρι, την πάπρικα, τη ζάχαρη και το καγιέν και ανακατεύουμε καλά να διαλυθεί ο πελτές. Ρίχνουμε τις πατάτες και νερό ίσα να τις καλύπτει. Αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε να μαγειρευτούν για 15 λεπτά.
Βήμα 3
Ακουμπάμε από πάνω τον μπακαλιάρο, καθαρισμένο και κομμένο σε κομματια. Ραντίζουμε με το υπόλοιπο λάδι και ελάχιστο νερό. Μαγειρεύουμε για άλλα 20 λεπτά. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και σερβίρουμε αμέσως.