Loader

Μπουτάκια γαλοπούλας με λαχανικά στο φούρνο

2015-12-08
  • Μερίδες: 4
  • Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
  • Ωρα μαγειρέματος: 2:40 ω
  • Έτοιμο σε: 2:55 ω
Μέση βαθμολογία:

forkforkforkforkfork (5 / 5)

5 5 3
Βαθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

3 έχουν βαθμολογήσει

29/12/15

Μπουτάκια γαλοπούλας με λαχανικά στο φούρνο για ένα ζουμερό, νόστιμο και εύκολο πιάτο για τις γιορτές με ανεπανάληπτη γεύση, χωρίς πολύ κόπο. Με τα λαχανάκια και τα κρεμμυδάκια δημιουργούμε ένα πιάτο ονειρικό. Είναι γιορτές και δεν θέλουμε να περάσουμε όλη τη μέρα στην κουζίνα, αλλά δεν θέλουμε και πολύ πρόχειρο το τραπέζι μας, δεν συμφωνείτε;

rstdturkeytighs (3) rstdturkeytighs (7)

Συστατικά

  • 2 μπούτια γαλοπούλας (ή 1 ολόκληρο πόδι)
  • 3-4 σκελίδες σκόρδο
  • 1 φλιτζάνι κρεμμυδάκια στιφάδο, καθαρισμένα
  • 5 μέτριες πατάτες καθαρισμένες και κομμένες σε κομμάτια
  • 300gr. Λαχανάκια Βρυξελλών
  • 2 φλιτζάνια νερό ή ζωμός κοτόπουλου
  • 2 κουταλιές της σούπας δενδρολίβανο
  • 2 κουταλιές της σούπας ρίγανη
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • Αλατοπίπερο
  • Χυμό από ½ λεμόνι

Οδηγίες

Βήμα 1

Ακουμπάμε τα μπουτάκια γαλοπούλας σε βαθύ ταψί. Βάζουμε στο multi τα μυρωδικά με το σκόρδο, το χυμό λεμονιού, το μισό λάδι και μπόλικο αλατοπίπερο. Τα χτυπάμε και περιχύνουμε με αυτό τη γαλοπούλα.

Βήμα 2

Ρίχνουμε το ζωμό ή το νερό και σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 220C για 40 λεπτά.

Βήμα 3

Βγάζουμε το ταψί από το φούρνο και αραδιάζουμε ανάμεσα από τη γαλοπούλα, τις πατάτες, τα λαχανάκια και τα κρεμμυδάκια. Ραντίζουμε με το υπόλοιπο λάδι και σκεπάζουμε πάλι με το αλουμινόχαρτο. Ψήνουμε για άλλα 30 λεπτά και ξεσκεπάζουμε το φαγητό.

Βήμα 4

Το αφήνουμε να ροδίσει όμορφα για άλλα 10 λεπτά και βγάζουμε από το φούρνο. Μεταφέρουμε σε πιατέλα και σερβίρουμε αμέσως.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *