Loader

Μπούτια κοτόπουλου με μαρινάδα εσπεριδοειδών

2015-10-16
  • Μερίδες: 2
  • Χρόνος προετοιμασίας: 2:10 ω
  • Ωρα μαγειρέματος: 50λ
  • Έτοιμο σε: 3:00 ω
Μέση βαθμολογία:

forkforkforkforkfork (5 / 5)

5 5 1
Βαθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

1 έχουν βαθμολογήσει

16/10/15

Μπούτια κοτόπουλου με μαρινάδα εσπεριδοειδών για να αλλάξουμε λίγο τη γεύση, στο εβδομαδιαίο ή περίπου, κοτοπουλάκι της εβδομάδας. Χυμός από πορτοκάλι, λεμόνι και lime θα δώσουν  φρεσκάδα και καθαρή γεύση στο πιάτο μας.

3citrchickmar (6) 3citrchickmar (1)

Συστατικά

  • 2 μπούτια κοτόπουλο
  • Χυμό από 1 πορτοκάλι
  • Χυμό από 1 λεμόνι
  • Χυμό από 1 lime
  • 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο και λίγο ακόμα
  • 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
  • ¼ της κουταλιάς του γλυκού κύμινο
  • Αλατοπίπερο, φρεσκοτριμμένο κατά προτόιμηση
  • 1/3 της κουταλιάς του γλυκού μπούκοβο ή νιφάδες τσίλι (ή όσο αντέχουμε)
  • ½ κουταλιά της σούπας ξερή ρίγανη
  • 1/3 της κουταλιάς του γλυκού κόλιαντρος σκόνη

Οδηγίες

Βήμα 1

Ανακατεύουμε τα υλικά εκτός από το κοτόπουλο σε ένα μπολ. Βάζουμε τα μπούτια σε μπολ που τα χωράει και τα δύο , το ένα δίπλα στο άλλο ή σε σακούλα τροφίμων και περιχύνουμε με τη μαρινάδα.

Βήμα 2

Το φυλάμε σκεπασμένο ή με κλειστή σακούλα στο ψυγείο για 2 ώρες ή όλο το βράδυ. Τινάζουμε τα μπούτια από τη μαρινάδα και τα ακουμπάμε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα. Αν θέλουμε ραντίζουμε με λίγο επιπλέον ελαιόλαδο.

Βήμα 3

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190C για 45-50 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει όμορφα. Σερβίρουμε αμέσως με συνοδευτικό της αρεσκείας μας.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *