Μπούτια κοτόπουλου με μαρινάδα εσπεριδοειδών
2015-10-16- Κουζίνα: Ελληνική
- Πιάτο: Κυρίως πιάτο
- Δυσκολία: Εύκολο
- Μερίδες: 2
- Χρόνος προετοιμασίας: 2:10 ω
- Ωρα μαγειρέματος: 50λ
- Έτοιμο σε: 3:00 ω
Μέση βαθμολογία:
(5 / 5)
1 έχουν βαθμολογήσει
16/10/15
Μπούτια κοτόπουλου με μαρινάδα εσπεριδοειδών για να αλλάξουμε λίγο τη γεύση, στο εβδομαδιαίο ή περίπου, κοτοπουλάκι της εβδομάδας. Χυμός από πορτοκάλι, λεμόνι και lime θα δώσουν φρεσκάδα και καθαρή γεύση στο πιάτο μας.
Συστατικά
- 2 μπούτια κοτόπουλο
- Χυμό από 1 πορτοκάλι
- Χυμό από 1 λεμόνι
- Χυμό από 1 lime
- 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο και λίγο ακόμα
- 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
- ¼ της κουταλιάς του γλυκού κύμινο
- Αλατοπίπερο, φρεσκοτριμμένο κατά προτόιμηση
- 1/3 της κουταλιάς του γλυκού μπούκοβο ή νιφάδες τσίλι (ή όσο αντέχουμε)
- ½ κουταλιά της σούπας ξερή ρίγανη
- 1/3 της κουταλιάς του γλυκού κόλιαντρος σκόνη
Οδηγίες
Βήμα 1
Ανακατεύουμε τα υλικά εκτός από το κοτόπουλο σε ένα μπολ. Βάζουμε τα μπούτια σε μπολ που τα χωράει και τα δύο , το ένα δίπλα στο άλλο ή σε σακούλα τροφίμων και περιχύνουμε με τη μαρινάδα.
Βήμα 2
Το φυλάμε σκεπασμένο ή με κλειστή σακούλα στο ψυγείο για 2 ώρες ή όλο το βράδυ. Τινάζουμε τα μπούτια από τη μαρινάδα και τα ακουμπάμε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα. Αν θέλουμε ραντίζουμε με λίγο επιπλέον ελαιόλαδο.
Βήμα 3
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190C για 45-50 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει όμορφα. Σερβίρουμε αμέσως με συνοδευτικό της αρεσκείας μας.