Loader

Μπριζόλες με μπύρα και μέλι στο τηγάνι

2015-02-03
  • Μερίδες: 2
  • Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
  • Ωρα μαγειρέματος: 15λ
  • Έτοιμο σε: 30λ
Μέση βαθμολογία:

forkforkforkforkfork (5 / 5)

5 5 1
Βαθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

1 έχουν βαθμολογήσει

3/2/15

Μπριζόλες με μπύρα και μέλι στο τηγάνι γιατί μπορούμε να μαγειρεύουμε νόστιμο, σπιτικό φαγητό, χωρίς να χάσουμε πολύ χρόνο.

beerhoneychops (1) beerhoneychops (6)

Συστατικά

  • 2-4 χοιρινές μπριζόλες λαιμού, ανάλογα το μέγεθος
  • 2-3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
  • ¼ του φλιτζανιού μπύρα
  • ½ κουταλιά της σούπας μέλι
  • 1 κύβος βοδινού ή λαχανικών
  • 1 κουταλιά του γλυκού μουστάρδα της αρεσκείας μας
  • 1 κουταλιά της σούπας Worcestershire sauce
  • ½ κουταλιά του γλυκού πιπεριά τσίλι, πολύ ψιλοκομμένη
  • Ψιλοκομμένα φρέσκα κρεμμύδια, για το σερβίρισμα (προαιρετικά)
  • Αλατοπίπερο

Οδηγίες

Βήμα 1

Ζεσταίνουμε το μισό λάδι σε φαρδύ αντικολλητικό τηγάνι και τοποθετούμε τις μπριζόλες, 1-2 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν και από τις 2 πλευρές. Τις βγάζουμε και τις κρατάμε στην άκρη. Προσθέτουμε το υπόλοιπο λάδι και ρίχνουμε το σκόρδο και το τσίλι.

Βήμα 2

Ρίχνουμε την μπύρα , ανακατεύοντας διαρκώς. Προσθέτουμε τον κύβο και ανακατεύουμε να διαλυθεί. Τέλος ρίχνουμε τη μουστάρδα, το μέλι και την Worcestershire sauce.

Βήμα 3

Αλατοπιπερώνουμε, ανακατεύουμε και μεταφέρουμε πάλι τις μπριζόλες μέσα στο σκεύος. Μαγειρεύουμε για 13-15 λεπτά, αν θέλουμε με κλειστό καπάκι, σε μέτρια φωτιά, μέχρι α απορροφηθούν τα πολλά υγρά.

Βήμα 4

Σερβίρουμε αμέσως με συνοδευτικό της αρεσκείας μας και διασκορπίζουμε από πάνω ψιλοκομμένα φρέσκα κρεμμύδια.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *