Μπριζόλες με μπύρα και μέλι στο τηγάνι
2015-02-03- Κουζίνα: Ελληνική
- Πιάτο: Κυρίως πιάτο
- Δυσκολία: Εύκολο
- Μερίδες: 2
- Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
- Ωρα μαγειρέματος: 15λ
- Έτοιμο σε: 30λ
Μέση βαθμολογία:
(5 / 5)
1 έχουν βαθμολογήσει
3/2/15
Μπριζόλες με μπύρα και μέλι στο τηγάνι γιατί μπορούμε να μαγειρεύουμε νόστιμο, σπιτικό φαγητό, χωρίς να χάσουμε πολύ χρόνο.
Συστατικά
- 2-4 χοιρινές μπριζόλες λαιμού, ανάλογα το μέγεθος
- 2-3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
- ¼ του φλιτζανιού μπύρα
- ½ κουταλιά της σούπας μέλι
- 1 κύβος βοδινού ή λαχανικών
- 1 κουταλιά του γλυκού μουστάρδα της αρεσκείας μας
- 1 κουταλιά της σούπας Worcestershire sauce
- ½ κουταλιά του γλυκού πιπεριά τσίλι, πολύ ψιλοκομμένη
- Ψιλοκομμένα φρέσκα κρεμμύδια, για το σερβίρισμα (προαιρετικά)
- Αλατοπίπερο
Οδηγίες
Βήμα 1
Ζεσταίνουμε το μισό λάδι σε φαρδύ αντικολλητικό τηγάνι και τοποθετούμε τις μπριζόλες, 1-2 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν και από τις 2 πλευρές. Τις βγάζουμε και τις κρατάμε στην άκρη. Προσθέτουμε το υπόλοιπο λάδι και ρίχνουμε το σκόρδο και το τσίλι.
Βήμα 2
Ρίχνουμε την μπύρα , ανακατεύοντας διαρκώς. Προσθέτουμε τον κύβο και ανακατεύουμε να διαλυθεί. Τέλος ρίχνουμε τη μουστάρδα, το μέλι και την Worcestershire sauce.
Βήμα 3
Αλατοπιπερώνουμε, ανακατεύουμε και μεταφέρουμε πάλι τις μπριζόλες μέσα στο σκεύος. Μαγειρεύουμε για 13-15 λεπτά, αν θέλουμε με κλειστό καπάκι, σε μέτρια φωτιά, μέχρι α απορροφηθούν τα πολλά υγρά.
Βήμα 4
Σερβίρουμε αμέσως με συνοδευτικό της αρεσκείας μας και διασκορπίζουμε από πάνω ψιλοκομμένα φρέσκα κρεμμύδια.