Μπριζόλες σε γλυκιά μαρινάδα κόκκινου κρασιού
2013-06-11- Κουζίνα: Ελληνική
- Πιάτο: Κυρίως πιάτο
- Δυσκολία: Εύκολο
- Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
- Ωρα μαγειρέματος: 40λ
- Έτοιμο σε: 55λ
Μέση βαθμολογία:
(0 / 5)
0 έχουν βαθμολογήσει
Συστατικά
2μπριζόλες χοιρινές λαιμού
3κ.σ.κέτσαπ
2φλ.κόκκινο κρασί
Αλατοπίπερο
λάδι
2κλωνάρια δενδρολίβανο τα φύλλα του
Οδηγίες
Βήμα 1
Βάζουμε σε πυρίμαχο σκεύος με καπάκι τις μπριζόλες και τις περιχύνουμε με το κρασί. Αλατοπιπερώνουμε και πασπαλίζουμε με το δενρολίβανο. Αλείφουμε με την κέτσαπ και τα βάζουμε στο ψυγείο για όλο το βράδυ. Την επομένη τις μεταφέρουμε μαζί με τη μαρινάδα σε ταψί και περιχύνουμε με λίγο λάδι και ελάχιστο νερό. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για 40 λεπτά περίπου. Στο μισό του χρόνου τις γυρίζουμε να πάρουν χρώμα και από τις 2 πλευρές και τις αλείφουμε με το ζουμί του ταψιού. Τις σερβίρουμε ζεστές με σάλτσα από το ταψί και φρέσκιες τηγανητές πατάτες ή πουρέ.