Μπριζόλες τσιγαριστές και περίπου τσικνιστές
2014-02-20- Κουζίνα: Ελληνική
- Πιάτο: Κυρίως πιάτο
- Δυσκολία: Εύκολο
- Μερίδες: 2
- Χρόνος προετοιμασίας: 40λ
- Ωρα μαγειρέματος: 20λ
- Έτοιμο σε: 60λ
Μέση βαθμολογία:
(5 / 5)
2 έχουν βαθμολογήσει
20/2/14
Το πιο σημαντικό πράγμα στη ζωή , είναι η εναλλακτικές λύσεις. Το plan b, η δεύτερη επιλογή και όλα αυτά που μας κάνουν να νιώθουμε λιγότερο αγχωμένοι και πιεσμένοι. Το ίδιο συμβαίνει και στη μαγειρική. Δεν έχουμε κουνουπίδι σπίτι για κάποια συνταγή, βάζουμε μπρόκολο, δεν έχουμε καστανή ζάχαρη, βάζουμε λευκή, δεν έχουμε lemongrass (όπως στην συγκεκριμένη συνταγή), βάζουμε ότι εναλλακτικό μας βρίσκεται. Και τέλος για να μην στεναχωριέστε όλοι εσείς (και εμείς) στα διαμερίσματα, την Τσικνοπέμπτη, χωρίς κάρβουνα και σχάρα, αντί να τσικνήσουμε, τσιγαρίζουμε! Η ποιότητα του κρέατος που θα επιλέξουμε –μιας και έχει την τιμητική του- και η καλή παρέα θα κάνουν την διαφορά για μπριζόλες τσιγαριστές και περίπου τσικνιστές.
Συστατικά
- 2 μεγάλες χοιρινές μπριζόλες λαιμού
- 1 μικρό κρεμμύδι κομμένο σε φέτες
- 2 σκελίδες σκόρδο
- ½ κουταλιά του γλυκού ζάχαρη
- Αλατοπίπερο
- 1 κουταλιά του γλυκού fish sauce (ή soya sauce)
- 1 κουταλιά του γλυκού lemongrass από βαζάκι ή ψιλοκομμένα λεμόνια τουρσί ή χυμό λεμονιού και λίγο ξύσμα
- 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
Οδηγίες
Βήμα 1
Χτυπάμε στο multi το μισό λάδι με το σκόρδο, λίγο αλατοπίπερο, την fish sauce ,τη ζάχαρη και το lemongrass ή ότι χρησιμοποιήσουμε εναλλακτικά. Βάζουμε τις μπριζόλες σε σκεύος με καπάκι και περιχύνουμε με το μείγμα που ετοιμάσαμε. Τις αφήνουμε στο ψυγείο μισή ώρα αφού ανακινήσουμε με το καπάκι κλειστό να πάει παντού η μαρινάδα.
Βήμα 2
Ζεσταίνουμε το υπόλοιπο λάδι σε φαρδύ αντικολλητικό τηγάνι και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι να μαλακώσει. Τινάζουμε τις μπριζόλες από τα υλικά της μαρινάδας, κρατώντας την στην άκρη και τις τοποθετούμε την μια δίπλα στην άλλη πάνω από το κρεμμύδι. Τις τσιγαρίζουμε 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά και τις μεταφέρουμε σε ταψί με σχάρα στο οποίο έχουμε ρίξει λίγο νεράκι.
Βήμα 3
Αλείφουμε τις μπριζόλες με την μαρινάδα που κρατήσαμε με τη βοήθεια ενός πινέλου και τις ψήνουμε στο γκριλ στους 200C για 7 λεπτά περίπου από κάθε πλευρά, να ροδοκοκκινίσουν. Τις σερβίρουμε αμέσως με συνοδευτικό της αρεσκείας μας και επιπλέον χυμό λεμονιού, αν θέλουμε. Επίσης μπορούμε να ακολουθήσουμε την ίδια διαδικασία για σουβλάκια ή πανσέτες.