Μπριζόλες χοιρινές με vinsanto
2013-06-14- Κουζίνα: Ελληνική
- Πιάτο: Κυρίως πιάτο
- Δυσκολία: Εύκολο
- Χρόνος προετοιμασίας: 20λ
- Ωρα μαγειρέματος: 60λ
- Έτοιμο σε: 1:20 ω
Μέση βαθμολογία:
(0 / 5)
0 έχουν βαθμολογήσει
Συστατικά
4χοιρινές μπριζόλες λαιμού
Λάδι
3σκελ.σκόρδο ολόκληρες
Αλατοπίπερο
1κλαδάκι δενδρολίβανο φρέσκο
1/2κιλό μανιτάρια Portobello ολόκληρα
1φλ.vinsanto (Σαντορινιό κρασί)
Οδηγίες
Βήμα 1
Σοτάρουμε τις μπριζόλες με λάδι σε κατσαρόλα καλά και από τις 2 πλευρές. Ρίχνουμε το σκόρδο και σβήνουμε με το κρασί. Προσθέτουμε το δενδρολίβανο και αλατοπιπερώνουμε. Συμπληρώνουμε ελάχιστο νεράκι και σιγοβράζουμε περίπου 1 ώρα, μέχρι να μαλακώσει το κρέας και να μείνει με τη σάλτσα του. Τα μανιτάρια τα ρίχνουμε 30 λεπτά πριν το τελείωμα του ψησίματος. Σερβίρουμε τις μπριζόλες μας με μπόλικες τηγανιτές πατάτες, τα μανιτάρια και περιχύνουμε από τη σάλτσα που έμεινε στην κατσαρόλα.