Loader

Μπροκολοπατατόσουπα με καπνιστό gouda

2014-03-05
  • Μερίδες: 3
  • Χρόνος προετοιμασίας: 20λ
  • Ωρα μαγειρέματος: 15λ
  • Έτοιμο σε: 35λ
Μέση βαθμολογία:

forkforkforkforkfork (5 / 5)

5 5 1
Βαθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

1 έχουν βαθμολογήσει

5/3/14

Για τη συγκεκριμένη σούπα παρακαλώ να σημειωθούν τα εξής:  α) θα την φάω και κρύα λόγω εξαγωγής δοντιού αύριο  β) θα σας τρελάνω στις σούπες αν όλα πάνε αντί ευχής και γ) όπως καταλάβατε, έχω αγχωθεί προκαταβολικά με το δόντι. Μπροκολοπατατόσουπα με καπνιστό gouda λοιπόν, με μια αλλαγή της τελευταίας στιγμής, το τυράκι, όπως ίσως θα δείτε στην φωτογραφία. Το πήγαινα για 1 φέτα τύπου έμενταλ να λιώσει πάνω στη ζεστή σούπα αλλά το γύρισα σε φλοίδες καπνιστού gouda (ή άλλου καπνιστού τυριού της αρεσκείας μας, μαλακό ή σκληρό) γιατί η ζεστή σούπα στην περίπτωση μου ίσως να μην είναι κάτι εφικτό!

mprokolopatatosoupa (2) mprokolopatatosoupa (3)

Συστατικά

  • 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο ή βούτυρο (light ή κανονικό)
  • 1 μέτριο κρεμμύδι κομμένο σε φετάκια
  • 1 κουταλιά της σούπας αλεύρι
  • 2 φλιτζάνια ζωμός λαχανικών ή κοτόπουλου, έτοιμος ή σπιτικός
  • 1 κουταλιά του γλυκού κύμινο
  • Αλατοπίπερο φρεσκοτριμμένο
  • 1 φλιτζάνι τουφάκια μπρόκολου
  • 1 μικρή πατάτα κομμένη σε κυβάκια
  • 1 μεγάλο καρότο κομμένο σε ροδέλες ή τριμμένο
  • ½ φλιτζάνι κρέμα γάλακτος (light)
  • 1 φλιτζάνι καπνιστό gouda ή άλλο τυρί της επιλογής μας και λίγο ακόμα για το σερβίρισμα

Οδηγίες

Βήμα 1

Ζεσταίνουμε το λάδι ή το βούτυρο σε μια κατσαρολίτσα και σοτάρουμε ελαφρά το κρεμμύδι , να γυαλίσει. Ρίχνουμε σιγά σιγά το αλεύρι και ανακατεύουμε να μην σβολιάσει.

Βήμα 2

Πασπαλίζουμε με το κύμινο και αλατοπίπερο και ρίχνουμε λίγο λίγο τον ζωμό, ανακατεύοντας διαρκώς μέχρι να αποκτήσουμε ένα ομοιόμορφο και λείο μείγμα. Ρίχνουμε το καρότο και την πατάτα και βράζουμε 10 λεπτά. Προσθέτουμε το μπρόκολο και συνεχίζουμε το μαγείρεμα άλλα 5 λεπτά.

Βήμα 3

Κλείνουμε το μάτι και προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και το τυρί. Ανακατεύουμε και αφήνουμε να κρυώσει ελαφρά. Πολτοποιούμε το 1/3 της ποσότητας στο multi και το ρίχνουμε πάλι στην κατσαρόλα.

Βήμα 4

Το βάζουμε να πάρει μια βράση και σερβίρουμε αμέσως διασκορπίζοντας επιπλέον τυράκι και αλατοπίπερο ή κρέμα γάλακτος, κρουτόν και άλλα ταιριαστά καλούδια για σούπα!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *