Loader

Μπρόκολο με μπεσαμέλ γκρατιναρισμένο

2013-07-16
  • Χρόνος προετοιμασίας: 20λ
  • Ωρα μαγειρέματος: 40λ
Μέση βαθμολογία:

forkforkforkforkfork (0 / 5)

0 5 0
Βαθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

0 έχουν βαθμολογήσει

Συστατικά  

600γρ.μπρόκολο βρασμένο
1 πιπεριά Φλωρίνης ψιλ/νη
2κ.σ. λάδι
150γρ.ζαμπόν ή γαλοπούλα καπνιστή ψιλ/νη
3κ.σ βούτυρο & λίγο ακόμα για το πυρέξ
5κ.σ.αλεύρι
1 κουτί γάλα εβαπορέ
3 αυγά
Αλατοπίπερο
Μοσχοκάρυδο
1 1/2φλ. καπνιστό τυρι
3κ.σ. φιστίκια Αιγίνης τριμμένα

Οδηγίες

Βήμα 1

Κόβουμε το βρασμένο μπρόκολο σε μικρές φουντίτσες και τα κοτσάνια τα βάζουμε στο multi και τα πολτοποιούμε. Σωτάρουμε με ελάχιστο λαδάκι ή βούτυρο την πιπεριά με το ζαμπόν ή την γαλοπούλα να πάρουν χρώμα. Ζεσταίνουμε το βούτυρο σε ένα κατσαρολάκι και ρίχνουμε ανακατεύοντας σιγά σιγά σε χαμηλή θερμοκρασία το αλέυρι , μέχρι να αποκτήσουμε ένα ομοιογενές μείγμα. Προσθέτουμε λίγο λίγο το γάλα, χωρίς να σταματήσουμε το ανακάτεμα, μέχρι να πήξει η κρέμα. Συμπληρώνουμε τα πολτοποιημένα κοτσάνια του μπρόκολου, πασπαλίζουμε με αλατοπίπερο και μοσχοκάρυδο και κατεβάζουμε από τη φωτιά. Ρίχνουμε ένα ένα τα αυγά, ανακατεύοντας καλά και το μισό τυράκι. Σε ένα μπώλ ανακατεύουμε το μπρόκολο, με το μείγμα πιπεριάς και τη μισή μπεσαμέλ. Βουτυρώνουμε ένα πυρέξ και ρίχνουμε μέσα το μέιγμα που ετοιμάσαμε. Αδειάζουμε την υπόλοιπη μπεσαμέλ και πασπαλίζουμε παντού με το υπόλοιπο τυρί και τα φιστίκια. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200C για 40 λεπτά ή μέχρι να πάρει χρώμα το ογκρατέν μας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *