Μπυρόψωμο με τυρί και ψητές πιπεριές
2013-05-31- Κουζίνα: Ελληνική
- Πιάτο: Συνοδευτικό
- Δυσκολία: Θέλει λίγη προσπάθεια
- Ποσότητα: 1
- Χρόνος προετοιμασίας: 35λ
- Ωρα μαγειρέματος: 60λ
- Έτοιμο σε: 1:30 ω
Μέση βαθμολογία:
(4.5 / 5)
2 έχουν βαθμολογήσει
Συστατικά
2πιπεριές κέρατο μεγάλες
2 ½ φλ.αλεύρι
2κ.γλ.μπέικιν πάουντερ
Μια πρέζα αλάτι
1κ.γλ.σκόρδο σκόνη
Μια πρέζα πιπέρι καγιέν
1φλ.μπύρα
1αυγό
220γρ.γκούντα τριμμένο ή άλλο της αρεσκείας μας
120γρ.βούτυρο λιωμένο
Οδηγίες
Βήμα 1
Βάζουμε τις πιπεριές σε ένα ταψάκι και τις ψήνουμε για 20 λεπτά περίπου στο γκριλ του φούρνου να αρπάξουν χρώμα. Τις βάζουμε αμέσως ζεστές σε μια καθαρή σακούλα ή polybag και το κλείνουμε καλά. Τις αφήνουμε 10 λεπτά και τις ξεφλουδίζουμε μόλις τις βγάλουμε από τη σακούλα. Τις ψιλοκόβουμε αφαιρώντας τα σπόρια και το κοτσάνι και τις κρατάμε στην άκρη. Πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο τυρί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για 40 λεπτά. Ξεφορμάρουμε και κόβουμε σε φέτες για να σερβίρουμε.
Βήμα 2
Βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ το αλεύρι με το μπέικιν, το αλάτι, τη σκόνη σκόρδου και το καγιέν. Τα ανακατεύουμε με ένα κουτάλι και ρίχνουμε τις πιπεριές και το περισσότερο από το τυρί, κρατώντας πολύ λίγο για το τέλος. Ανακατεύουμε πάλι με ένα κουτάλι και ρίχνουμε την μπύρα, το αυγό και το λιωμένο βούτυρο. Ανακατεύουμε καλά και μεταφέρουμε σε ελαφρά λαδωμένη μακρόστενη φόρμα κέικ.