Μυλοκόπι με πικάντικο λαδολέμονο
2015-09-08- Κουζίνα: Ελληνική
- Πιάτο: Κυρίως πιάτο
- Δυσκολία: Εύκολο
- Μερίδες: 2
- Χρόνος προετοιμασίας: 10λ
- Ωρα μαγειρέματος: 35λ
- Έτοιμο σε: 45λ
Μέση βαθμολογία:
(5 / 5)
1 έχουν βαθμολογήσει
8/9/15
Μυλοκόπι με πικάντικο λαδολέμονο στο τραπέζι μας για τους λάτρεις των ψαριών, όπως εγώ. Αν σας βρίσκεται κάποιο άλλο ψάρι φούρνου , εννοείται πως το ετοιμάζεται αναλόγως και μαζί με μια σαλάτα εποχής έχετε ένα γεύμα υγιεινό και χορταστικό. Και μην ακούσω ξανά, για μαγιονέζες και διάφορα παρόμοια συνοδευτικά για ψάρι γιατί θα συγχυστώ σας το λέω!
Συστατικά
1 μυλοκόπι περίπου 800gr. καθαρισμένο
Ελαιόλαδο
Αλατοπίπερο
Για το πικάντικο λαδολέμονο:
1 κουταλιά της σούπας ginger ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
2 φρέσκα κρεμμύδια πολύ ψιλοκομμένα
1 κουταλιά της σούπας φρέσκια ρίγανη ψιλοκομμένη ή/ και ότι άλλο μυρωδικό θέλουμε
½ κουταλιά του γλυκού ζάχαρη
1/3 της κουταλιάς του γλυκού τσίλι σκόνη ή πιπεριά τσίλι ψιλοκομμένη, όσο αντέχουμε
Χυμό από 1 λεμόνι
½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
Αλατοπίπερο
Οδηγίες
Βήμα 1
Ξεπλένουμε το ψάρι και το ακουμπάμε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα. Το ραντίζουμε με λίγο λάδι και το αλατοπιπερώνουμε. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200C για 30-35 λεπτά.
Βήμα 2
Εντωμεταξύ ανακατεύουμε πολύ καλά όλα τα υλικά το πικάντικο λαδολέμονο σε ένα μπολ ή τα τοποθετούμε σε βάζο με καπάκι, το κλείνουμε και ανακινούμε καλά.
Βήμα 3
Μεταφέρουμε το ψάρι σε πιατέλα και ραντίζουμε με μπόλικο από το λαδολέμονο, ακουμπώντας όσο μείνει στο πλάι για επιπλέον σερβίρισμα.