Μυρωδάτα καρότα με σουσάμι
2013-07-21- Κουζίνα: Για Χορτοφάγους
- Πιάτο: Ορεκτικό, Συνοδευτικό
- Δυσκολία: Εύκολο
- Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
- Ωρα μαγειρέματος: 20λ
Μέση βαθμολογία:
(0 / 5)
0 έχουν βαθμολογήσει
Συστατικά
5-6καρότα κομμένα και ροδέλες
Λάδι
Αλατοπίπερο
1κρεμμύδι τριμμένο
2σκελ.σκόρδο λιωμένες
1κ.γλ.ginger σκόνη
1/3κ.γλ.μπούκοβο
1/2κ.γλ.κάρυ
1/2κ.γλ.κόλιαντρος σκόνη
Σουσάμι για το σερβίρισμα
1 ½ φλ.ζωμός λαχανικών ή χλιαρό νερό
Οδηγίες
Βήμα 1
Βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι το κρεμμύδι, το σκόρδο, αλατοπίπερο και όλα τα μπαχαρικά με ελάχιστο από το ζωμό ή το νερό που θα χρησιμοποιήσουμε. Αχνίζουμε για 2-3 λεπτά και προσθέτουμε τον υπόλοιπο ζωμό και τα καρότα. Αφήνουμε να σιγοψηθούν για 20 λεπτά και να μείνουν με τη σαλτσούλα τους. Κλείνουμε το μάτι και ραντίζουμε με λάδι. Μεταφέρουμε σε πιατέλα ή πιάτα και πασπαλίζουμε με σουσάμι για να σερβίρουμε.