Μύδια αχνιστά με noodles κίτρινου κολοκυθιού και σάλτσα βασιλικού
2014-07-21- Κουζίνα: Ελληνική
- Πιάτο: Κυρίως πιάτο
- Δυσκολία: Θέλει λίγη προσπάθεια
- Μερίδες: 2
- Χρόνος προετοιμασίας: 30λ
- Ωρα μαγειρέματος: 10λ
- Έτοιμο σε: 40λ
Μέση βαθμολογία:
(5 / 5)
5 έχουν βαθμολογήσει
28/7/14
Μύδια αχνιστά με noodles κίτρινου κολοκυθιού και σάλτσα βασιλικού. Ένα πιάτο ξεχωριστό και ιδιαίτερο που παρά τον μεγάλο του τίτλο, έχει πολύ εύκολη διαδικασία εκτέλεσης, όπως θα διαπιστώσετε και μόνοι σας. Για του λάτρεις των θαλασσινών σερβιρισμάτων, τώρα το καλοκαίρι, χωρίς πλεονάζουσες θερμίδες, αλλά μεγάλη θρεπτική αξία και απόλυτη γεύση καλοκαιριού.
Συστατικά
Για τα μύδια:
800gr. Μύδια φρέσκα
1 φλιτζάνι ούζο ή λευκό κρασί
½ φλιτζάνι νερό
1 ματσάκι μαϊντανός ψιλοκομμένος
Αλατοπίπερο
Για τα noodles και τη σάλτσα:
3 μεγάλα κίτρινα κολοκυθάκια (ή πράσινα)
1 ½ κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο και επιπλέον για το σερβίρισμα
1 ½ φλιτζάνι κίτρινα ντοματίνια, κομμένα στη μέση
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
¼ του φλιτζανιού ούζο ή λευκό κρασί
3 λιαστές ντομάτες, ψιλοκομμένες
½ φλιτζάνι βασιλικός φρέσκος, ψιλοκομμένος
¼ του φλιτζανιού chives, ψιλοκομμένα
Αλατοπίπερο
Οδηγίες
Βήμα 1
Για τα μύδια: Ξεπλένουμε και τρίβουμε καλά τα μύδια σε μπόλικο κρύο νερό.
Βήμα 2
Τα ρίχνουμε σε μια μεγάλη κατσαρόλα μαζί με όλα τα υπόλοιπα υλικά και τα βάζουμε να πάρουν βράση. Μαγειρεύουμε για 6-7 λεπτά μέχρι να ανοίξουν τα μύδια και κατεβάζουμε από τη φωτιά.
Βήμα 3
Αφήνουμε να κρυώσουν λίγο και με τρυπητή κουτάλα αφαιρούμε τα μύδια σε πιατέλα πετώντας όσα δεν έχουν ανοίξει.
Βήμα 4
Για τα noodles και τη σάλτσα: Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα κατσαρολάκι και σοτάρουμε το σκόρδο για 1 λεπτό σε μέτρια φωτιά. Ρίχνουμε τα ντοματίνια , αλατοπιπερώνουμε και αφού αρχίσουν να σκάνε ελαφρά, σβήνουμε με το κρασί.
Βήμα 5
Χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε για 3-4 λεπτά. Τα αφήνουμε να κρυώσουν λίγο και τα ρίχνουμε στο multi μαζί με τα υπόλοιπα υλικά. Τα χτυπάμε λίγο και κρατάμε τη σάλτσα στην άκρη.
Βήμα 6
Εντωμεταξύ κόβουμε τα κολοκυθάκια σε πολύ λεπτές λωρίδες (σαν noodles) με το ειδικό εργαλείο ή με ένα αποφλοιωτή πατάτας.
Βήμα 7
Για το σερβίρισμα: Ανακατεύουμε τα κολοκυθάκια με τη σάλτσα βασιλικού και τα μοιράζουμε σε πιάτα. Διασκορπίζουμε από πάνω τα μύδια, ραντίζουμε με λίγο λάδι και αν θέλουμε αλατοπιπερώνουμε. Τρώγεται χλιαρό και αν μας αρέσει ραντίζουμε με λίγο χυμό λεμονιού.