Νηστίσιμες σαλτσάτες μελιτζάνες
2013-05-29- Κουζίνα: Για Χορτοφάγους, Ελληνική
- Πιάτο: Συνοδευτικό
- Δυσκολία: Δύσκολο
- Μερίδες: 2
- Χρόνος προετοιμασίας: 1:10 ω
- Ωρα μαγειρέματος: 40λ
- Έτοιμο σε: 2:20 ω
Μέση βαθμολογία:
(0 / 5)
0 έχουν βαθμολογήσει
Συστατικά
1μεγάλη μελιτζάνα κομμένη σε μεγάλα κομμάτια
1πιπεριά Φλωρίνης κομμένη σε μεγάλα κομμάτια
1φλ.μανιτάρια κομμένα σε φέτες
1μεγάλο κρεμμυδι ψιλ/νο
1μεγάλη ντομάτα κομμένη σε κύβους
1ξυλάκι κανέλας
1/2κ.γλ.κάρυ σκόνη
1κ.γλ.μουστάρδα
Αλατοπίπερο
Φρέσκα κρεμμύδια και μαϊντανός ψιλ/νος για το σερβίρισμα
Για την μαρινάδα
1/4φλ.ξύδι balsamico
4σκελ.σκόρδο ολόκληρες
1κ.γλ.ginger σκόνη
2κ.σ.λάδι
1κ.γλ.κόλιαντρος σκόνη
1κ.γλ.κύμινο
1/2κ.γλ.κουρκουμάς
1κ.γλ.garam masala
1/2κ.γλ.τσίλι σκόνη
Αλάτι
Μια πρέζα ζάχαρη
Οδηγίες
Βήμα 1
Ετοιμάζουμε πρώτα τη μαρινάδα. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά για τη μαρινάδα μαζί με 2-3 κουταλιές της σούπας νερό. Σε ένα σκεύος βάζουμε τα μανιτάρια, τη μελιτζάνα και την πιπεριά και περιχύνουμε από πάνω το μείγμα της μαρινάδας. Ανακατεύουμε ελαφρά και αφήνουμε στο ψυγείο, καλυμμένο για 1 ώρα.
Βήμα 2
Βάζουμε ελάχιστο λάδι σε ένα βαθύ τηγάνι και μόλις ζεσταθεί σοτάρουμε το κρεμμύδι μαζί με το κάρυ. Μόλις βγουν τα αρώματα ρίχνουμε το μείγμα λαχανικών που έχουμε στο ψυγείο μαζί με τη μαρινάδα. Μαγειρεύουμε για 7-8 λεπτά και προσθέτουμε την ντομάτα και το ξυλάκι κανέλας.
Βήμα 3
Σιγομαγειρεύουμε για 30 λεπτά περίπου σε χαμηλή φωτιά. Κλείνουμε το μάτι, προσθέτουμε τη μουστάρδα, ανακατεύουμε και αφήνουμε να σταθεί λίγο το φαγητό προτού σερβίρουμε.