Νηστίσιμη πίτσα από παντζάρια
2015-04-04- Κουζίνα: Για Χορτοφάγους, Ελληνική
- Πιάτο: Κυρίως πιάτο, Ορεκτικό
- Δυσκολία: Μέτριο
- Μερίδες: 4-8
- Χρόνος προετοιμασίας: 2:30 ω
- Ωρα μαγειρέματος: 25λ
- Έτοιμο σε: 2:55 ω
Μέση βαθμολογία:
(5 / 5)
1 έχουν βαθμολογήσει
7/4/15
Νηστίσιμη πίτσα από παντζάρια που δημιουργούν μια όμορφη ροζ ζύμη όπου με λαχανικά της αρεσκείας μας, έχουμε πολύ εύκολα ένα χορταστικότατο σερβίρισμα.
Συστατικά
για τη ζύμη:
1 φλιτζάνι χλιαρό νερό
1 φακελάκι μαγιά σκόνη
2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Μια πρέζα αλάτι
Μια πρέζα ζάχαρη
2 κουταλιές του γλυκού μέλι
¾ του φλιτζανιού πουρές παντζαριών
1-2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
Για την επικάλυψη:
1 μεγάλη πιπεριά κομμένη σε λωρίδες
2-3 κουταλιές της σούπας vegan pesto ή ότι πέστο θέλουμε
10 μεγάλα ντοματίνια κομμένα στη μέση
½ φλιτζάνι ελιές Καλαμών, χωρίς κουκούτσι
Αλατοπίπερο φρεσκοτριμμένο
Οδηγίες
Βήμα 1
Για τη ζύμη: Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε το νερό με τη μαγιά. Μόλις αρχίσει να αφρίζει ρίχνουμε τα υπόλοιπα υλικά με τελευταίο το αλεύρι.
Βήμα 2
Ζυμώνουμε να ενωθούν τα υλικά μέχρι να αποκτήσουμε μια μαλακή ζύμη που να μην κολλάει στα χέρια. Την κάνουμε μπάλα και την τοποθετούμε σε ελαφρά λαδωμένο μπολ. Την φυλάμε σκεπασμένη στην άκρη για 2 ώρες, μέχρι να διπλασιαστεί σε μέγεθος.
Βήμα 3
Στη συνέχεια μοιράζουμε τη ζύμη σε 2 κομμάτια και τα απλώνουμε σε ένα ή 2 μικρά ελαφρά λαδωμένα ταψία. Αφήνουμε άλλα 10-15 λεπτά και αλείφουμε με το pesto. Διασκορπίζουμε από πάνω τα υλικά για την επικάλυψη και πασπαλίζουμε με λίγο φρεσκοτριμμένο αλατοπίπερο.
Βήμα 4
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 220C για 10 λεπτά και άλλα 10-15 στους 200C. Βγάζουμε από το φούρνο και κόβουμε σε κομμάτια για να σερβίρουμε.