Νηστίσιμο πατέ με μπαρμπουνοφάσουλα και μανιτάρια
2014-04-12- Κουζίνα: Για Χορτοφάγους, Ελληνική
- Πιάτο: Ορεκτικό, Συνοδευτικό
- Δυσκολία: Εύκολο
- Μερίδες: 6-8
- Χρόνος προετοιμασίας: 30λ
- Ωρα μαγειρέματος: 50λ
- Έτοιμο σε: 1:20 ω
Μέση βαθμολογία:
(0 / 5)
0 έχουν βαθμολογήσει
13/4/14
Νηστίσιμο πατέ με μπαρμπουνοφάσουλα και μανιτάρια. Το φτιάξαμε, το δοκιμάσαμε, το απολαύσαμε σε διάφορα πιάτα και φυσικά σας το προτείνουμε , είτε νηστεύετε είτε όχι! Σήμερα Κυριακή των Βαΐων, το σερβίρουμε με ψάρι της προτίμησης μας!
Συστατικά
- 1 ½ φλιτζάνι μπαρμπουνοφάσουλα
- 1/3 του φλιτζανιού φουντούκια
- 10 ασπρομανίταρα κομμένα στα 4 ή 6
- 2 μεγάλες σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
- 2 μέτρια κρεμμύδια κομμένα σε φέτες
- 1 μικρή πιπεριά τσίλι, ψιλοκομμένη
- Αλατοπίπερο
- ¼ του φλιτζανιού φρέσκος κόλιανδρος ψιλοκομμένος ή μαϊντανός
- Χυμός 1 λεμονιού
- 1 κουταλιά του γλυκού θυμάρι
- 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
Οδηγίες
Βήμα 1
Ρίχνουμε τα φασόλια σε μπόλικο νερό που βράζει για 40 λεπτά περίπου ή μέχρι να μαλακώσουν.
Βήμα 2
Εντωμεταξύ χτυπάμε τα φουντούκια στο multi και τα μεταφέρουμε σε ένα μεγάλο μπολ. Ζεσταίνουμε το λάδι σε αντικολλητικό τηγάνι και σοτάρουμε τα κρεμμύδια και το σκόρδο για 1 λεπτό και ρίχνουμε τα μανιτάρια.
Βήμα 3
Αλατοπιπερώνουμε και πασπαλίζουμε με το τσίλι και το θυμάρι. Προσθέτουμε τον κόλιανδρο και το χυμό λεμονιού και μαγειρεύουμε για 10 λεπτά. Κλείνουμε το μάτι και τα αφήνουμε να σταθούν όλα μαζί.
Βήμα 4
Μόλις κρυώσει το μείγμα μανιταριών το ρίχνουμε στο multi και το πολτοποιούμε. Τα μεταφέρουμε στο μπολ με τα φουντούκια. Κάνουμε το ίδιο και με τα φασόλια και με μια κουτάλα , ανακατεύουμε όλα τα υλικά πολύ καλά, πιέζοντας συγχρόνως ελαφρά μέχρι να αποκτήσουμε ένα ομοιόμορφο λείο μείγμα.
Βήμα 5
Το σερβίρουμε ζεστό ή κρύο πάνω σε φρυγανισμένο ψωμί ή φρέσκα σαλατικά ή σαν βάση σερβιρίσματος κάτω από φιλέτο ψαριού ή θαλασσινών. Διατηρείται στο ψυγείο 4-5 ημέρες.