Νιόκι με σπαράγγια και γαρίδες
2015-07-08- Κουζίνα: Ελληνική
- Πιάτο: Κυρίως πιάτο
- Δυσκολία: Εύκολο
- Μερίδες: 4
- Χρόνος προετοιμασίας: 5λ
- Ωρα μαγειρέματος: 20λ
- Έτοιμο σε: 25λ
Μέση βαθμολογία:
(5 / 5)
2 έχουν βαθμολογήσει
13/7/15
Αγαπώ τα γεύματα των 30 λεπτών, τα παρακολουθώ και από τον Jamie Oliver που τα κάνει καταπληκτικά και τώρα το καλοκαίρι ,είναι ιδανικά. Όταν μάλιστα αποδεικνύεται πως μου χρειάζεται λιγότερο από μισή ώρα για ένα ανάλαφρο μα χορταστικό πιάτο, τότε ακόμα καλύτερα. Νιόκι με σπαράγγια και γαρίδες σήμερα και όλη η υπόλοιπη μέρα δική σας.
Συστατικά
- 1 συσκευασία νιόκι
- ½ κιλό σπαράγγια καθαρισμένα και κομμένα στα 3
- 1 πράσινη πιπεριά κομμένη σε λωρίδες
- 300gr.γαρίδες καθαρισμένες, προβρασμένες
- ¼ του φλιτζανιού pesto
- 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- Αλατοπίπερο
- Κουνουνάρι, ντοματίνια, σπανάκι ή ότι άλλο θέλουμε για το σερβίρισμα (προαιρετικά)
Οδηγίες
Βήμα 1
Ζεσταίνουμε το λάδι σε φαρδύ αντικολλητικό τηγάνι ή wok και σοτάρουμε τα σπαράγγια και την πιπεριά για 12-14 λεπτά σε χαμηλή φωτιά, να μαλακώσουν, χωρίς να λιώσουν.
Βήμα 2
Ρίχνουμε τις γαρίδες, αλατοπιπερώνουμε και μαγειρεύουμε άλλα 2-3 λεπτά.
Βήμα 3
Εντωμεταξύ βράζουμε τα νιόκι σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας, περίπου 3-4 λεπτά σε μπόλικο αλατισμένο νερό που βράζει. Τα σουρώνουμε και απευθείας τα ανακατεύουμε με το pesto.
Βήμα 4
Τα μεταφέρουμε στο τηγάνι με τα λαχανικά και πασπαλίζουμε με λίγο ακόμα αλατοπίπερο, αν θέλουμε. Ανακατεύουμε και σερβίρουμε αμέσως.