Ντακάκια με τζατζίκι αβοκάντο και μοσχάρι
2014-07-21- Κουζίνα: Ελληνική
- Πιάτο: Κυρίως πιάτο, Ορεκτικό
- Δυσκολία: Εύκολο
- Μερίδες: 4-5
- Χρόνος προετοιμασίας: 20λ
- Έτοιμο σε: 20λ
Μέση βαθμολογία:
(5 / 5)
4 έχουν βαθμολογήσει
31/7/14
Ντακάκια με τζατζίκι αβοκάντο και μοσχάρι. Ένα σνακ ή ένα κρύο ορεκτικό για κρασάκι στο μπαλκόνι. Ετοιμάζουμε το πρωτότυπο τζατζίκι μας λίγο νωρίτερα, χρησιμοποιούμε και λίγο από το χθεσινό μοσχαράκι και για άλλη μια φορά εντυπωσιάζουμε. Τόσο απλά και τόσο νόστιμα.
Συστατικά
500gr. μοσχαρίσιο φιλέτο κομμένο σε κομμάτια (σε μαρινάδα jalapenos)
Παξιμαδάκια λαδιού
Διάφορα σαλατικά ή λαχανικά της αρεσκείας μας για το σερβίρισμα
Ελαιόλαδο και αλατοπίπερο για το σερβίρισμα
Για το τζατζίκι αβοκάντο:
120gr. γιαούρτι στραγγιστό
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
1 κουταλιά του γλυκού ξύδι
Αλατοπίπερο
1 μεγάλο αγγούρι
½ κουταλιά της σούπας μέλι
1 ώριμο αβοκάντο
½ φλιτζάνι άνηθος ψιλοκομμένος
2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
Οδηγίες
Βήμα 1
Καθαρίζουμε το αγγούρι και το τρίβουμε. Το στραγγίζουμε σε σουρωτήρι και το φυλάμε στην άκρη.
Βήμα 2
Εντωμεταξύ ανακατεύουμε το γιαούρτι με το λάδι, το ξύδι, το μέλι, το σκόρδο και τον άνηθο σε ένα μεγάλο μπολ. Ρίχνουμε το αγγούρι και το αβοκάντο λιωμένο πολύ καλά και αλατοπιπερώνουμε. Το φυλάμε στο ψυγείο μέχρι να το χρησιμοποιήσουμε.
Βήμα 3
Αραδιάζουμε τα σαλατικά ή τα λαχανικά που θα επιλέξουμε και ακουμπάμε πάνω τους τα παξιμάδια. Ραντίζουμε ελαφρά με ελαιόλαδο, ενώ αν είναι πολύ σκληρά τα βρέχουμε πρώτα με λίγο νερό.
Βήμα 4
Μοιράζουμε μια κουταλιά από το τζατζίκι πάνω στα παξιμάδια και ένα κομμάτι από το μοσχάρι, κρύο ή χλιαρό. Ραντίζουμε με επιπλέον λάδι, αλατοπιπερώνουμε και αν θέλουμε πασπαλίζουμε με επιπλέον άνηθο για να σερβίρουμε.