Ντακοσαλάτα Παριανή
2014-08-21- Κουζίνα: Ελληνική
- Πιάτο: Κυρίως πιάτο, Συνοδευτικό
- Δυσκολία: Εύκολο
- Μερίδες: 2
- Χρόνος προετοιμασίας: 20λ
- Έτοιμο σε: 20λ
Μέση βαθμολογία:
(5 / 5)
3 έχουν βαθμολογήσει
23/8/14
Ντακοσαλάτα Παριανή από τις φετινές μας διακοπές με κριθαροκουλούρα, ντομάτα, σύκα, κάππαρη και ξινομυζήθρα από το όμορφο νησί της Πάρου βέβαια.
Συστατικά
- 1 κριθαροκουλούρα κομμένη σε κομμάτια
- 120gr. Κοτόπουλο βραστό, ψιλοκομμένο
- 1 γεμάτη κουταλιά της σούπας ξινομυζήθρα Πάρου ή άλλο αντίστοιχο
- 1 μεγάλη ντομάτα
- 3-4 σύκα καθαρισμένα
- 1 φλιτζάνι λόλα σαλάτα, ψιλοκομμένη ή ότι πράσινο σαλατικό θέλουμε
- 3-4 πράσινες ελιές κομμένες σε φέτες
- 1 κουταλιά της σούπας κάππαρη
- Αλατοπίπερο
- Λίγη ρίγανη
- Ελαιόλαδο
- Ξύδι baslamico
Οδηγίες
Βήμα 1
Κομματιάζουμε την κριθαροκουλούρα και την βάζουμε σε ένα μπολ. Αν είναι πολύ σκληρή ή την προτιμάμε περισσότερο μαλακή, μπορούμε να την ραντίσουμε με λίγο νερό.
Βήμα 2
Κόβουμε τη ντομάτα από πάνω ,σε μικρά κυβάκια ώστε να ποτίσει η κριθαροκουλούρα με τα υγρά της . Προσθέτουμε τη πράσινη σαλάτα, το τυρί και ανακατεύουμε καλά.
Βήμα 3
Διασκορπίζουμε από πάνω το κοτόπουλο, την κάππαρη, τις ελιές και τα συκά κομμένα σε μέγεθος της επιλογής μας.
Βήμα 4
Ραντίζουμε με λάδι και ξύδι. Αλατοπιπερώνουμε , πασπαλίζουμε με τη ρίγανη και σερβίρουμε. Αν θέλουμε μπορούμε να την κρατήσουμε χωρίς της προσθήκη λαδιού και ξυδιού, στο ψυγείο για 1 ώρα, ώστε να ενωθούν οι γεύσεις, να μαλακώσει το παξιμάδι περισσότερο ή να είναι πιο δροσερή.