Γεμιστές ντομάτες με μανιτάρια
2013-05-29- Κουζίνα: Για Χορτοφάγους, Ελληνική
- Πιάτο: Κυρίως πιάτο
- Δυσκολία: Θέλει λίγη προσπάθεια
- Μερίδες: 2
- Χρόνος προετοιμασίας: 30λ
- Ωρα μαγειρέματος: 30λ
- Έτοιμο σε: 60λ
Μέση βαθμολογία:
(4 / 5)
1 έχουν βαθμολογήσει
γεμιστές ντομάτες
Συστατικά
2ντομάτες
1φλ.μανιτάρια σε φέτες
Λάδι
Αλατοπίπερο
2κ.σ.φρυγανιά τρίμμα
1κρεμμύδι τριμμένο
2κ.σ.αλεύρι
2κ.σ.μαιντανός ψιλ/νος
Οδηγίες
Βήμα 1
Αδειάζουμε τις μελιτζάνες από την ψίχα και τις γυρίζουμε ανάποδα να φύγουν τα υγρά. Βάζουμε λάδι σε αντικολλητκό τιγάνι και σοτάρουμε το κρεμμύδι
Βήμα 2
Ρίχνουμε τα μανιτάρια και τον μαιντανό και αλατοπιπερώνουμε. Μόλις φύγουν τα πολλά υγρά ρίχνουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε πολύ καλά. Γεμίζουμε με αυτό το μείγμα τις ντομάτες, τις κλείνουμε με το καπάκι τους και τις πασπαλίζουμε με τη φρυγανιά.
Βήμα 3
Τις τοποθετούμε σε ταψι και τις ραντίζουμε με λίγο λαδάκι και νεράκι. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για 30 λεπτά περίπου. Σερβίρουμε αμέσως.