Ντομάτες γεμιστές με πλιγούρι καλαμπόκι και φέτα
2013-07-15- Κουζίνα: Ελληνική
- Πιάτο: Κυρίως πιάτο
- Δυσκολία: Εύκολο
- Χρόνος προετοιμασίας: 20λ
- Ωρα μαγειρέματος: 30λ
Μέση βαθμολογία:
(0 / 5)
0 έχουν βαθμολογήσει
Συστατικά
4μεγάλες ντομάτες καθαρισμένες από το εσωτερικό τους και σουρωμένες
Λάδι
Αλατοπίπερο
1 ½ φλ.πλιγούρι μουλιασμένο και στραγγισμένο
1κρεμμύδι ψιλ/νο
Χυμό 1 λεμονιού
1/2κ.γλ.κύμινο
15ελιές Καλαμών χωρίς κουκούτσι ψιλ/νες
1/2φλ.φέτα θρυμματισμένη
Οδηγίες
Βήμα 1
Βάζουμε λάδι σε κατσαρόλα και σοτάρουμε το κρεμμύδι. Μόλις γυαλίσει κλείνουμε τη φωτιά και ρίχνουμε το χυμό λεμονιού, το καλαμπόκι, τις ελιές, το κύμινο, το αλατοπίπερο και τέλος τη φέτα, Ανακατεύουμε καλά και γεμίζουμε με αυτό τις ντομάτες. Τις τοποθετούμε σε ταψάκι με το καπάκι τους. Ραντίζουμε με λίγο λάδι. Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε νερό να καλύψει τουλάχιστον το μισό τους. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για 30 λεπτά περίπου. Σερβίρουμε το φαγητό ζεστό ή χλιαρό.