Νόστιμες light πατάτες φούρνου
2013-07-20- Κουζίνα: Ελληνική
- Πιάτο: Συνοδευτικό
- Δυσκολία: Εύκολο
- Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
- Ωρα μαγειρέματος: 40λ
Μέση βαθμολογία:
(4.5 / 5)
2 έχουν βαθμολογήσει
Συστατικά
4μέτριες πατάτες
1/4φλ.λάδι
Αλατοπίπερο
1/4κ.γλ.σκόρδο σκόνη
1/4κ.γλ.πάπρικα
2κ.γλ.μαϊντανός ψιλ/νος
1/4φλ.παρμεζάνα τριμμένη
Οδηγίες
Βήμα 1
Ρίχνουμε τις πατάτες 15 λεπτά σε νερό που βράζει. Τις αφήνουμε να κρυώσουν και τις κόβουμε στα 4, 6 ή 8 ανάλογα το μέγεθος της πατάτας. Τις ακουμπάμε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και τις ραντίζουμε με το λάδι. Αλατοπιπερώνουμε και πασπαλίζουμε με την πάπρικα , τον μαϊντανό και τη σκόνη σκόρδου. Διασκορπίζουμε την παρμεζάνα να πάει παντού και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για 20-25 λεπτά. Τις σερβίρουμε αμέσως.