Ξεροψημένο αρνί φούρνου
2016-04-24- Κουζίνα: Ελληνική
- Πιάτο: Κυρίως πιάτο
- Δυσκολία: Εύκολο
- Μερίδες: 2
- Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
- Ωρα μαγειρέματος: 2:30 ω
- Έτοιμο σε: 2:45 ω
Μέση βαθμολογία:
(5 / 5)
1 έχουν βαθμολογήσει
25/4/16
Ξεροψημένο αρνί φούρνου για 2 αφού υπάρχουν πάντα και αυτές οι περιπτώσεις. Εμείς το συνηθίζουμε πολύ να περνάμε πριβέ κάποιες γιορτές. Ίσως όχι τόσο οικογενειακές, αλλά κάποιες φορές συμβαίνει και αυτό. Τυχαία ή από επιλογή, μπορούμε να απολαύσουμε ένα πεντανόστιμο οβελία στο φούρνο, χωρίς πολύ κόπο.
Συστατικά
- 800gr. Αρνί, από πλευρά ή μπούτι
- 1 κεφάλι σκόρδο
- 1 κουταλιά της σούπας κύμινο
- 1 κουταλιά της σούπας νιφάδες κρεμμυδιού
- Χυμό από 1 λεμόνι
- 1/3 του φλιτζανιού ελαιόλαδο
- 1 φλιτζάνι νερό
- 1 ½ κουταλιά της σούπα ξερή ρίγανη
- Αλατοπίπερο
Οδηγίες
Βήμα 1
Καθαρίζουμε το σκόρδο σε σκελίδες και το απλώνουμε στο ταψί. Ακουμπάμε από πάνω το κομμάτι του αρνιού και το ραντίζουμε με λίγο από το λάδι.
Βήμα 2
Πασπαλίζουμε με το κύμινο, τις νιφάδες κρεμμυδιού(ή σκόνη) και αλατοπίπερο. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 220C για 30 λεπτά.
Βήμα 3
Εντωμεταξύ ανακατεύουμε σε ένα μπολ όλα τα υπόλοιπα υλικά και μόλις βγάλουμε το αρνί από το φούρνο το περιχύνουμε με αυτό το μείγμα και αν θέλουμε επιπλέον αλατοπίπερο. Σκεπάζουμε το ταψί με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για άλλα 1 ½ -2 ώρες μέχρι να ξεροψηθεί το κρέας χωρίς να στεγνώσει το ταψί. Σερβίρουμε αμέσως με συνοδευτικό της αρεσκείας μας και σάλτσα από το ταψί.