Ξιφίας γλασαρισμένος με μαρμελάδα λεμόνι – lime
2013-10-04- Κουζίνα: Ελληνική
- Πιάτο: Κυρίως πιάτο
- Δυσκολία: Εύκολο
- Μερίδες: 2
Μέση βαθμολογία:
(4 / 5)
2 έχουν βαθμολογήσει
4/10/13
Ακούω στο ράδιο και βλέπω στο internet καθημερινά να λένε καθημερινά για το πόσο τυχεροί είμαστε που ζούμε σε μια χώρα που έχουμε τη δυνατότητα λόγω καιρικών συνθηκών, να βιώνουμε τις εναλλαγές των εποχών. Σύμφωνοι. Αλλά φέτος που πήγε το Φθινόπωρο;
Και για να το θέσω πιο απλά: «καλέ, τι κρύο είναι αυτό»! Αυτό! Μπαμ μπαμ μέσα σε μια νύχτα και μια βροχή άλλαξε όλο το σκηνικό. Αλλά είναι ωραία…πολύ ωραία( κατά την δική μου ταπεινή γνώμη πάντα)! Καλό χειμώνα λοιπόν και μπρος ολοταχώς για το φαγάκι μας.
Συστατικά
250gr. Ξιφίας φιλέτο ή άλλο ψάρι φιλέτο της αρεσκείας μας
1/3 του φλιτζανιού μαρμελάδα (της αρεσκείας μας) λεμόνι- Lime
1 κουταλιά της σούπας νερό
Αλατοπίπερο
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
Οδηγίες
Βήμα 1
Ανακατεύουμε σε ένα μπολ τη μαρμελάδα με το νερό και τα κρατάμε στην άκρη.
Βήμα 2
Απλώνουμε μια λαδόκολλα στο ταψί και ραντίζουμε με το μισό λάδι. Ακουμπάμε πάνω τα κομμάτια του ψαριού και τα αλατοπιπερώνουμε.
Βήμα 3
Αλείφουμε με το μείγμα μαρμελάδας νερού και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190C για 30 λεπτά ή ανάλογα πόσο ξεροψημένο το θέλουμε. Το σερβίρουμε ζεστό με συνοδευτικό της αρεσκείας μας.
Προσαρμογή συνταγής :