Ογκρατέν κουνουπιδιού με χαλούμι
2015-06-13- Κουζίνα: Ελληνική
- Πιάτο: Κυρίως πιάτο, Ορεκτικό
- Δυσκολία: Εύκολο
- Μερίδες: 4-6
- Χρόνος προετοιμασίας: 20λ
- Ωρα μαγειρέματος: 45λ
- Έτοιμο σε: 1:05 ω
Μέση βαθμολογία:
(5 / 5)
3 έχουν βαθμολογήσει
13/6/15
Ογκρατέν κουνουπιδιού με χαλούμι για ένα εύκολο και γρήγορο γεύμα, δείπνο ή ακόμα και για πρωινό.
Συστατικά
- 1 μέτριο κουνουπίδι χωρισμένο σε τουφάκια
- 1πράσινη πιπεριά κομμένη σε κυβάκια
- 1 κόκκινη πιπεριά κομμένη σε κυβάκια
- 1-2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- 1-2 κουταλιές της σούπας chilli paste ή πικάντικη σάλτσα
- 200gr. Χαλούμι τριμμένο
- 7-8 αυγά
- Αλατοπίπερο
- Ελιές κομμένες σε φετάκια, κάππαρη, ντοματίνια ή ότι άλλο θέλουμε για την επικάλυψη (προαιρετικά)
Οδηγίες
Βήμα 1
Ζεσταίνουμε λίγο λάδι σε φαρδύ σκεύος και ρίχνουμε το κουνουπίδι και τις πιπεριές. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε για 10-12 λεπτά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα, μέχρι να μαλακώσουν. Αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε την πάστα τσίλι. Ανακατεύουμε και κλείνουμε τη φωτιά. Τα αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν.
Βήμα 2
Εντωμεταξύ χτυπάμε τα αυγά σε ένα μεγάλο μπολ και ρίχνουμε μέσα το χαλούμι, κρατώντας αν θέλουμε λίγο για την επικάλυψη. Ανακατεύουμε καλά και τα φυλάμε στην άκρη.
Βήμα 3
Λαδώνουμε ένα πυρίμαχο σκεύος φούρνου και ρίχνουμε μέσα το μείγμα κουνουπιδιού. Το απλώνουμε και ρίχνουμε από πάνω το μείγμα αυγών, να πάει παντού. Διασκορπίζουμε αν θέλουμε ελιές ή ότι άλλο επιλέξουμε για την επικάλυψη και πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο χαλούμι.
Βήμα 4
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190C για 30 λεπτά περίπου ή μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια. Αφήνουμε λίγο να κρυώσει και κόβουμε σε κομμάτια για να σερβίρουμε.