Ογκρατέν με μπρόκολο και τη γαλοπούλα που έμεινε
2013-07-30- Κουζίνα: Ελληνική
- Πιάτο: Κυρίως πιάτο
- Δυσκολία: Εύκολο
- Χρόνος προετοιμασίας: 20λ
- Ωρα μαγειρέματος: 20λ
Μέση βαθμολογία:
(0 / 5)
0 έχουν βαθμολογήσει
Συστατικά
2φλ.γαλοπούλα που έμεινε ξεψαχνισμένη και ψιλ/νη
3φλ.μπρόκολο χωρισμένο σε τουφίτσες
1κρεμμύδι ψιλ/νο
Λάδι
1φλ.ζωμός κοτόπουλου
2κ.σ.αλεύρι
1κ.σ.μουστάρδα
Αλατοπίπερο
1φλ.θρυμματισμένο μπαγιάτικο ψωμί
1/2φλ.γκούντα τριμμένο
Λάδι και φρυγανιά για το ταψί
Οδηγίες
Βήμα 1
Σοτάρουμε σε κατσαρόλα με το λάδι το κρεμμύδι να πάρει χρώμα. Ρίχνουμε το μπρόκολο , αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε τη μουστάρδα και το αλεύρι ανακατεύοντας συνεχώς. Τέλος ρίχνουμε τη γαλοπούλα, ανακατεύουμε και κατεβάζουμε από τη φωτιά. Λαδώνουμε και πασπαλίζουμε με λίγη φρυγανιά ένα ταψάκι. Ρίχνουμε μέσα το μείγμα και το απλώνουμε ομοιόμορφα. Ανακατεύουμε το ψωμί με το τυρί και το διασκορπίζουμε πάνω στα υπόλοιπα υλικά, να πάει παντού. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για 20 -25 λεπτά, μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια. Με τη βοήθεια ενός κουταλιού σερβίρουμε αμέσως στα πιάτα.