Οι μπριζόλες του Alex
2013-06-12- Κουζίνα: Ελληνική
- Πιάτο: Κυρίως πιάτο
- Δυσκολία: Εύκολο
- Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
- Ωρα μαγειρέματος: 20λ
- Έτοιμο σε: 35λ
Μέση βαθμολογία:
(0 / 5)
0 έχουν βαθμολογήσει
Συστατικά
2χοιρινές μπριζόλες με κόκκαλο
Λάδι
1κρεμμύδι κομμένο σε φέτες
Αλατοπίπερο
Χυμό 1 ½ λεμονιού
1κ.γλ.ρίγανη
Οδηγίες
Βήμα 1
Βάζουμε αποβραδίς τις μπριζόλες σε μπολ μαζί με το κρεμμύδι. Την επόμενη τα μεταφέρουμε σε κατσαρόλα και γεμίζουμε νερό να τα καλύψει και λίγο παραπάνω. Τις αφήνουμε να βράσουν 20 λεπτά. Τις σουρώνουμε και πετάμε τα κρεμμύδια. Στην ίδια κατσαρόλα βάζουμε λάδι να καλύψει τον πάτο και λίγο επιπλέον και ροδίζουμε τις μπριζόλες. Αλατοπιπερώνουμε, πασπαλίζουμε με τη ρίγανη και ραντίζουμε με το χυμό λεμονιού. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και ψήνουμε τις μπριζόλες μέχρι να πάρουν χρώμα κι από τις 2 πλευρές Τις σερβίρουμε αμέσως με φρέσκιες τηγανητές πατάτες.