Οι πιο νόστιμες light φακές φούρνου
2013-07-20- Κουζίνα: Ελληνική
- Πιάτο: Κυρίως πιάτο
- Δυσκολία: Εύκολο
- Χρόνος προετοιμασίας: 10λ
- Ωρα μαγειρέματος: 1:20 ω
Μέση βαθμολογία:
(2 / 5)
1 έχουν βαθμολογήσει
Συστατικά
1φλ.φακές
1μεγάλο κρεμμύδι κομμένο σε φέτες
5σκελ.σκόρδο ολόκληρες
1 ½ φλ.ζωμός λαχανικών
2φύλλα δάφνης
1κ.σ.φρέσκια ρίγανη
Αλατοπίπερο
1πιπεριά πράσινη και 1 κόκκινη ψιλ/νη
2ντομάτες κομμένες σε κυβάκια
4κ.σ.λάδι
3/4φλ.ανθότυρο θρυμματισμένο
Ξύδι balsamico για το σερβίρισμα
Οδηγίες
Βήμα 1
Ανακατεύουμε σε μια γάστρα με καπάκι τις φακές, το κρεμμύδι, το σκόρδο, το 1 φλιτζάνι ζωμό, τα φύλλα δάφνης, αλατοπίπερο και τη ρίγανη. Κλείνουμε το καπάκι και ψήνουμε στο φούρνο στους 200C για 40 λεπτά. Στη συνέχεια προσθέτουμε τις πιπεριές, τις ντομάτες και τον υπόλοιπο ζωμό και ψήνουμε άλλα 30 λεπτά στους 220C. Βγάζουμε το καπάκι και διασκορπίζουμε το ανθότυρο. Ψήνουμε άλλα 10 λεπτά, περιχύνουμε με το λάδι και όσο ξύδι θέλουμε και σερβίρουμε αμέσως.