Loader

Οι σαρδέλες του καλοκαιριού

2013-07-22
  • Χρόνος προετοιμασίας: 60λ
Μέση βαθμολογία:

forkforkforkforkfork (0 / 5)

0 5 0
Βαθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

0 έχουν βαθμολογήσει

 

Συστατικά  

 

 

1κιλό σαρδέλες

Ξύδι από λευκό κρασί και αλάτι χοντρό

1/2ματσάκι άνιθος ψι/νος

3σκελ.σκόρδο ολόκληρες

2κ.σ.κάππαρη

Λάδι

Οδηγίες

Βήμα 1

Καθαρίζουμε τις σαρδέλες από το κεφάλι, τα εντόσθια και το κόκκαλο και αφού τις πλύνουμε μια μια τις τοποθετούμε σε μπολ, σε στρώσεις , βάζοντας ενδιάμεσα τους αλάτι. Γεμίζουμε το μπολ με ξύδι και τα αφήνουμε στο ψυγείο όλο το βράδυ. Την επόμενη μέρα τις πλένουμε καλά με μπόλικο νερό και τις μεταφέρουμε σε μεγάλο γυάλινο σκεύος με όλα τα υπόλοιπα υλικά (εκτός από το λάδι)εναλλάξ, ανάλογα το μέγεθος του σκεύους. Γεμίζουμε το βάζο ή το σκεύος μας με λάδι και έχουμε το μεζέ του καλοκαιριού έτοιμο ανά πάσα στιγμή. Μπορούμε να το βάλουμε στο ψυγείο και να βγάζουμε όσο θα χρησιμοποιήσουμε λίγα λεπτά νωρίτερα για να λιώνει το παγωμένο λάδι.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *