Οι τηγανίτες των αρχαίων Ελλήνων
2013-08-26- Χρόνος προετοιμασίας: 40λ
- Ωρα μαγειρέματος: 15λ
Μέση βαθμολογία:
(3 / 5)
2 έχουν βαθμολογήσει
Συστατικά
200γρ.αλεύρι
100γρ.νερό
Λάδι για το τηγάνισμα
ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ
Μέλι
σουσάμι
Μυζήθρα τριμμένη ή κατσικίσιο τυρί θρυμματισμένο
Οδηγίες
Βήμα 1
Ανακατεύουμε σε μπολ το αλεύρι με το νερό και τα αφήνουμε στην άκρη περίπου μισή ώρα. Κατόπιν βάζουμε λίγο λάδι σε αντικολλητικό τηγάνι και μόλις κάψει ρίχνουμε κουταλιές από το μείγμα μας. Τις τηγανίζουμε και από τις 2 πλευρές και τις κατεβάζουμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας. Τις μεταφέρουμε σε καθαρό πιάτο και τις πασπαλίζουμε με το σουσάμι και μέλι ή σουσάμι και τυρί ή όλα μαζί όπως και οι Αρχαίοι Έλληνες.