Ομελέτα φούρνου με τραχανά
2013-07-09- Κουζίνα: Ελληνική
- Πιάτο: Κυρίως πιάτο, Ορεκτικό
- Δυσκολία: Εύκολο
- Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
- Ωρα μαγειρέματος: 25λ
Μέση βαθμολογία:
(0 / 5)
0 έχουν βαθμολογήσει
Συστατικά
4αυγά χτυπημένα
1φλ.τραχανός ξινός έτοιμος
Λάδι και φρυγανιά τρίμμα για το ταψί
1φλ.κατσικίσιο τυρί θρυμματισμένο
1/2φλ.μανιτάρια σε φέτες
1μικρό κρεμμύδι ψιλ/νο
Αλατοπίπερο
Δυόσμος προαιρετικά
Οδηγίες
Βήμα 1
Βάζουμε σε ένα μπολ τα αυγά και ρίχνουμε μέσα τον τραχανά, το κρεμμύδι, τα μανιτάρια και το τυρί. Αλατοπιπερώνουμε και πασπαλίζουμε με το δυόσμο αν τον χρησιμοποιήσουμε. Τα ανακατεύουμε όλα μαζί και τα μεταφέρουμε σε ταψάκι λαδωμένο και πασπαλίζμένο με τη φρυγανιά. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για 25-30 λεπτά, μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια. Κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε την ομελέτα ζεστή