Ορτύκια κρασάτα με πορτοκάλι
2015-12-13- Κουζίνα: Ελληνική
- Πιάτο: Κυρίως πιάτο
- Δυσκολία: Εύκολο
- Μερίδες: 2
- Χρόνος προετοιμασίας: 10λ
- Ωρα μαγειρέματος: 30λ
- Έτοιμο σε: 40λ
Μέση βαθμολογία:
(3.5 / 5)
2 έχουν βαθμολογήσει
13/12/15
Ορτύκια κρασάτα με πορτοκάλι αφού τώρα που πλησιάζουν οι γιορτές όλο και κάτι ιδιαίτερο θέλουμε να σερβίρουμε χωρίς να μας κοστίσει μια περιουσία. Τα ορτύκια είναι μια καλή λύση αν θέλουμε να σερβίρουμε κυνήγι, χωρίς πολύ μεγάλο κόστος.
Συστατικά
- 4 ορτύκια καθαρισμένα
- ½ φλιτζάνι κρασί λευκό
- Χυμό και ξύσμα από 1 πορτοκάλι
- 1 μεγάλο κρεμμύδι τριμμένο
- ¼ του φλιτζανιού ελαιόλαδο
- Αλατοπίπερο
- 1φλιτζάνι ζωμός κοτόπουλου
- 1 κουταλιά του γλυκού θυμάρι
- 1 γεμάτη κουταλιά της σούπας αλεύρι
Οδηγίες
Βήμα 1
Ξεπλένουμε τα ορτύκια και τα πασπαλίζουμε με το αλεύρι και λίγο αλατοπίπερο.
Βήμα 2
Ζεσταίνουμε λίγο από το λάδι σε μια κατσαρόλα και σοτάρουμε τα ορτύκια μέχρι να ροδίσουν από όλες τις πλευρές. Συγχρόνως ζεσταίνουμε το υπόλοιπο λάδι σε άλλη κατσαρόλα και σοτάρουμε το κρεμμύδι μέχρι να μαραθεί.
Βήμα 3
Μεταφέρουμε τα ορτύκια στο σκεύος με τα κρεμμύδια και σβήνουμε με το κρασί. Ανακατεύουμε και μόλις πάρει βράση, ρίχνουμε το ζωμό και το θυμάρι.
Βήμα 4
Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και μαγειρεύουμε για 20 λεπτά. Ρίχνουμε το χυμό και το ξύσμα πορτοκαλιού και μαγειρεύουμε άλλα 10 λεπτά ή μέχρι να δέσει ωραία η σάλτσα. Δοκιμάζουμε αν χρειάζεται επιπλέον αλατοπίπερο και σερβίρουμε αμέσως με λευκό ρύζι ή άλλο συνοδευτικό της αρεσκείας μας.