Ουζομελένιο κοτόπουλο
2013-06-12- Κουζίνα: Ελληνική
- Πιάτο: Κυρίως πιάτο
- Δυσκολία: Εύκολο
- Χρόνος προετοιμασίας: 20λ
- Ωρα μαγειρέματος: 50λ
- Έτοιμο σε: 1:10 ω
Μέση βαθμολογία:
(0 / 5)
0 έχουν βαθμολογήσει
Συστατικά
1κοτόπουλο κομμένο σε μερίδες
1κρεμμύδι τριμμένο
2κ.σ.μαιντανός ψιλ/νος
1/2φλ.ούζο
Λάδι
Αλατοπίπερο
2κ.σ.μέλι
Οδηγίες
Βήμα 1
Σοτάρουμε το κρεμμυδάκι σε μια κατσαρόλα με λάδι Προσθέτουμε το κοτόπουλο και το γυρνάμε να πάρει χρώμα από όλες τις πλευρές. Σβήνουμε με το ούζο και συμπληρώνουμε λίγο νεράκι, να ψηθεί στους ατμούς του μέσα στην κατσαρόλα άλλα όχι να είναι σαν σούπα. Αλατοπιπερώνουμε και πασπαλίζουμε με τον μαιντανό. Τα αφήνουμε να σιγοβράζουν περίπου 40 λεπτά. Ρίχνουμε το μέλι και συνεχίζουμε το ψήσιμο άλλα 10 λεπτά. Σερβίρουμε το κοτόπουλο ζεστό με ρύζι ή πουρέ.