Loader

Πένες με κεφτεδάκια στο φούρνο

2013-07-31
  • Χρόνος προετοιμασίας: 20λ
  • Ωρα μαγειρέματος: 60λ
Μέση βαθμολογία:

forkforkforkforkfork (0 / 5)

0 5 0
Βαθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

0 έχουν βαθμολογήσει

Συστατικά  

 

30περίπου  κεφτεδάκια της αρεσκείας μας, έτοιμα, τηγανισμένα

1κιλό πένες βρασμένες για 10 λεπτά

Φρυγανιά τρίμμα για το ταψί (προαιρετικά)

1φλ.μοτσαρέλα τριμμένη

1/4φλ.παρμεζάνα τριμμένη

Αλατοπίπερο

λάδι

ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ

2κ.σ.λάδι

1μέτριο κρεμμύδι ψιλ/νο

1 ½ φλ.μανιτάρια κομμένα σε φέτες

3σκελ.σκόρδο λιωμένες

1 ½ φλ.χυμός ντομάτας

15ντοματίνια κομμένα στη μέση ή μια συσκευασία ντοματάκια κονκασέ

1κ.γλ.balsamico

2κ.σ.μαϊντανός ψιλ/νος

1κ.γλ.βασιλικός ψιλ/νος

1κ.σ.φρέσκια ρίγανη ψιλ/νη

1κ.γλ.ζάχαρη

Μια πρέζα μπούκοβο

Αλατοπίπερο

Οδηγίες

Βήμα 1

Ετοιμάζουμε τη σάλτσα. Ζεσταίνουμε το λάδι σε φαρδιά κατσαρόλα και ρίχνουμε το κρεμμύδι και τα μανιτάρια. Τα σοτάρουμε μέχρι να μαλακώσουν. Ρίχνουμε το σκόρδο και σοτάρουμε ½ λεπτό ανακατεύοντας. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και 1ποτήρι νερό και αφήνουμε να σιγομαγειρευτεί για 30 λεπτά αλλά να μείνει ζουμερή. Ανακατεύουμε τις πένες με τα κεφτεδάκια, τη σάλτσα και τη μοτσαρέλα και το απλώνουμε σε λαδωμένο και πασπαλισμένο με φρυγανιά ταψάκι. Πασπαλίζουμε από πάνω την παρμεζάνα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για 30 λεπτά. Σερβίρουμε αμέσως και αν θέλουμε πασπαλίζουμε με λίγο επιπλέον βασιλικό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *