Πένες με μανούρι,αρακά,πιπεριά και άνιθο
2013-08-20- Κουζίνα: Ελληνική
- Πιάτο: Κυρίως πιάτο
- Δυσκολία: Εύκολο
- Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
- Ωρα μαγειρέματος: 20λ
Μέση βαθμολογία:
(0 / 5)
0 έχουν βαθμολογήσει
Συστατικά
500γρ.πένες
4κ.σ. λάδι
1 κρεμμύδι ψιλ/νο
2 κόκκινες πιπεριές Φλωρίνης από βάζο,ψιλ/νες
1φλ.αρακάς
1ποτήρι κρασιού,λευκό κρασί
1/2ματσάκι άνιθος
150γρ.μανούρι σε κυβάκια
Αλατοπίπερο
Οδηγίες
Βήμα 1
Βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Σε αντκολλητικό τηγάνι βάζουμε το λάδι και σωτάρουμε το κρεμμύδι,τις πιπεριές και τον αρακά. Σβήνουμε με το κρασί, αλατοπιπερώνουμε και πασπαλίζουμε άνιθο. Μόλις απορροφήσει τα υγρά του κατεβάζουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε το μανούρι. Ανακατεύουμε και αναμιγνύουμε με τις πένες μας. Σερβίρουμε ζεστό ή κρύο πασπαλίζοντας τριγύρω λίγο άνιθο.