Loader

Πέστο μαϊντανού με peanuts

2014-03-13
  • Ποσότητα: 1 βάζο μαρμελάδας
  • Χρόνος προετοιμασίας: 10λ
  • Έτοιμο σε: 10λ
Μέση βαθμολογία:

forkforkforkforkfork (5 / 5)

5 5 4
Βαθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

4 έχουν βαθμολογήσει

13/3/14

Σας έμειναν peanuts ; Κάντε τα peanuts pesto! Γιατί όχι ; Πέστο μαϊντανού με peanuts. Ένα από τα βασικά υλικά του κλασικού pesto είναι το κουκουνάρι, που ουσιαστικά είναι ένας ξηρός καρπός από τον οποίο πέρα από τη γεύση, χρησιμεύει για τα έλαιο που βγάζει κατά την πολτοποίηση με τα υπόλοιπα υλικά. Αυτό το λάδι, το βγάζουν λίγο ή πολύ όλοι οι ξηροί καρποί. Αν λοιπόν ξεμείναμε από κουκουνάρι ή μας είναι λιγότερο προσιτό λόγω τιμής, το αντικαθιστούμε με peanuts ή ότι ξηρό καρπό έχουμε σπίτι και ιδού!

parsleypeanuts (2)

Συστατικά

  • 1 φλιτζάνι peanuts
  • 1 ματσάκι μαϊντανός
  • 1 φλιτζάνι παρμεζάνα τριμμένη
  • 2 σκελίδες σκόρδο χωρίς τη φύτρα
  • 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • Μια πρέζα πιπέρι καγιέν

Οδηγίες

Βήμα 1

Βάζουμε όλα τα υλικά στο multi κρατώντας λίγο λάδι για το τέλος.

Βήμα 2

Τα χτυπάμε να ενωθεί καλά το μείγμα και το μεταφέρουμε σε βάζο με καπάκι καλύπτωντας την επιφάνεια με το επιπλέον ελαιόλαδο για να διατηρηθεί περισσότερο. Το σερβίρουμε με ζυμαρικά, ψητό κοτόπουλο ή φιλέτο ψαριού ή σαν άλειμμα για σάντουιτς.

Βήμα 3

Διατηρείται ως και μια εβδομάδα. Αν θέλουμε να το φυλάξουμε περισσότερο καιρό μπορούμε να το βάλουμε σε θήκες για παγάκια και να τα βάλουμε στην κατάψυξη για τουλάχιστον ένα μήνα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *