Πίτα “γεμιστά”
2013-06-20- Κουζίνα: Για Χορτοφάγους, Ελληνική
- Πιάτο: Ορεκτικό
- Δυσκολία: Εύκολο
- Χρόνος προετοιμασίας: 20λ
- Ωρα μαγειρέματος: 60λ
Μέση βαθμολογία:
(0 / 5)
0 έχουν βαθμολογήσει
Συστατικά
1πακ.φύλλο σφολιάτας
1μεγάλο κρεμμύδι τριμμένο
1φλ.ρύζι για γεμιστά
2κ.σ.κουκουνάρι
2κ.σ.σταφίδες
1/2ματσάκι μαιντανός ψιλ/νος
Λάδι
Αλατοπίπερο
2ντομάτες τριμμένες
1φλ.γκούντα τριμμένο(προαιρετικά)
Οδηγίες
Βήμα 1
Βάζουμε λάδι σε μια κατσαρόλα και σωτάρουμε το κρεμμύδι, ρίχνουμε τον μαιντανό,τις ντομάτες και αλατοπίπερο και αφήνουμε να πάρει μια βράση. Ρίχνουμε το ρύζι,τα κουκουνάρια και τις σταφίδες και ανακατεύουμε. Αφήνουμε να πάρει μια βράση. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει λιγάκι. Λαδώνουμε ένα μακρόστενο ταψί και απλώνουμε το ένα φύλλο. Ρίχνουμε μέσα τη γέμιση και πασπαλίζουμε με το τυράκι αν το χρησιμοποιήσουμε. Κλείνουμε με το δεύτερο φύλλο και γυρνάμε τις άκρες προς τα μέσα. Με ένα πινελάκι βρέχουμε το φύλλο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200C για 1 ώρα ή μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια.