Πίτα με βλίτα και ρύζι
2013-06-19- Κουζίνα: Για Χορτοφάγους, Ελληνική
- Πιάτο: Κυρίως πιάτο, Ορεκτικό
- Δυσκολία: Εύκολο
- Χρόνος προετοιμασίας: 30λ
- Ωρα μαγειρέματος: 60λ
Μέση βαθμολογία:
(0 / 5)
0 έχουν βαθμολογήσει
Συστατικά
1φλ.ρύζι
1/2κιλό βλίτα
Λάδι
3κρεμμύδια τριμμένα
2ντομάτες τριμμένες
2κ.σ.καρύδια χοντροτριμμένα
1πακ.φύλλο σφολιάτας
Σουσάμι
αλατοπίπερο
Οδηγίες
Βήμα 1
Μουσκεύουμε το ρύζι μισή ώρα. Ψιλοκόβουμε τα βλίτα και τρίβουμε με αλάτι. Ζεσταίνουμε λάδι σε κατσαρόλα και σοτάρουμε τα κρεμμύδια μέχρι να γυαλίσουν. Ρίχνουμε το ρύζι, τις ντομάτες και μπόλικο αλατοπίπερο και αφήνουμε να πάρουν μια βράση με τα υγρά τους. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τα καρύδια. Απλώνουμε σε λαδωμένο ταψί το ένα φύλλο και στρώνουμε ομοιόμορφα τη γέμιση. Σκεπάζουμε με το δεύτερο φύλλο και κλείνουμε προς τα μέσα τιε άκρες ομοιόμορφα. Το λαδώνουμε και πασπαλίζουμε με μπόλικο σουσάμι. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200C για 1 ώρα.