Πίτσα με μανιτάρια ρόκα και μασκαρπόνε
2013-07-21- Κουζίνα: Ελληνική
- Πιάτο: Κυρίως πιάτο
- Δυσκολία: Θέλει λίγη προσπάθεια
- Χρόνος προετοιμασίας: 30λ
- Ωρα μαγειρέματος: 20λ
Μέση βαθμολογία:
(0 / 5)
0 έχουν βαθμολογήσει
Συστατικά
600γρ.έτοιμη ζύμη για πίτσα (την κάνουμε παραγγελία την προηγούμενη ,στο φούρνο της γειτονιάς μας)
500γρ.μανιτάρια Portobello κομμένα σε φέτες
1κ.σ.θυμάρι
8κ.σ.μασκαρπόνε
Λάδι
1σκελ.σκόρδο ψιλ/νη
Πεκορίνο ή παρμεζάνα και λίγη ρόκα για το σερβίρισμα
Αλατοπίπερο
Οδηγίες
Βήμα 1
Βάζουμε λίγο λάδι σε ένα αντικολλητικό και σωτάρουμε εκεί τα μανιτάρια. Μόλις αρχίζουν να μαλακώνουν ρίχνουμε το σκόρδο, αλατοπιπερώνουμε και πασπαλίζουμε με το θυμάρι. Ανακατεύουμε και αφήνουμε στη φωτιά μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά που θα βγάλουν τα μανιταράκια. Προθερμαίνουμε στο φούρνο στους 200C . Λαδώνουμε ένα μακρόστενο ταψί. Αλευρώνουμε μια καθαρή επιφάνεια και ανοίγουμε το ζυμαράκι τόσο όσο είναι και το ταψί μας. Το απλώνουμε μέσα στο ταψί και αλείφουμε πάνω το μασκαρπόνε και ρίχνουμε τα μανιτάρια σε όλα την επιφάνεια. Ψήνουμε περίπου 20 λεπτά μέχρι να ροδοκοκκινήσει η ζύμη. Βγάζουμε την πίτσα από το φούρνο και πασπαλίζουμε το τυρί και τη ρόκα. Σερβίρουμε την πιτσα ζεστή.