Loader

Πανεύκολος κρασάτος κόκορας

2014-11-13
  • Μερίδες: 4
  • Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
  • Ωρα μαγειρέματος: 45λ
  • Έτοιμο σε: 60λ
Μέση βαθμολογία:

forkforkforkforkfork (3.7 / 5)

3.7 5 3
Βαθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

3 έχουν βαθμολογήσει

13/11/14

Πανεύκολος κρασάτος κόκορας για σήμερα. Μας αρέσει το συγκεκριμένο πουλερικό αλλά τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο δεν έχουμε πολύ χρόνο για χάσιμο. Τον λόγο θα σας τον αποκαλύψω σύντομα.

coqsimple (1) coqsimple (6)

Συστατικά

  • 1 κόκορας μετρίου μεγέθους, κομμένος σε μερίδες
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι τριμμένο ή 300gr. Κρεμμύδια στιφάδο
  • 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και επιπλέον για το σερβίρισμα
  • 2-3 ντομάτες τριμμένες
  • 1 φλιτζάνι ροζέ κρασί
  • Αλατοπίπερο
  • 1 κουταλιά του γλυκού πάπρικα
  • Μια πρέζα ζάχαρη
  • 2 φύλλα δάφνης
  • 3 φλιτζάνια νερό ή ζωμός
  • 1 ½ κουταλιά της σούπας πελτές ντομάτας

Οδηγίες

Βήμα 1

Ζεσταίνουμε το μισό λάδι σε φαρδιά κατσαρόλα και σοτάρουμε το κομμάτια του κόκορα αφού τα αλατοπιπερώσουμε, για να πάρουν χρώμα από όλες τις πλευρές. Τα βγάζουμε και τα φυλάμε στην άκρη.

Βήμα 2

Προσθέτουμε το υπόλοιπο λάδι και σοτάρουμε το κρεμμύδι. Σβήνουμε με το κρασί και μόλις αρχίσει να εξατμίζεται προσθέτουμε τις τριμμένες ντομάτες και τον πελτέ αραιωμένο στο ζωμό ή το νερό.

Βήμα 3

Ρίχνουμε τα φύλλα δάφνης και πασπαλίζουμε με την πάπρικα, τη ζάχαρη και λίγο ακόμα αλατοπίπερο. Ακουμπάμε προσεχτικά τα κομμάτια του κόκορα μέσα στην κατσαρόλα και κλείνουμε το καπάκι.

Βήμα 4

Αφήνουμε να σιγομαγειρευτεί, για 45 λεπτά, ανακατεύοντας και ελέγχοντας κατά διαστήματα για τα υγρά της κατσαρόλας. Σερβίρουμε το φαγητό ζεστό με ζυμαρικά της αρεσκείας ή ότι συνοδευτικό προτιμάμε και μπόλικη σάλτσα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *