Πανσέτα με κρασί και δενδρολίβανο
2013-07-27- Κουζίνα: Ελληνική
- Πιάτο: Κυρίως πιάτο
- Δυσκολία: Εύκολο
- Χρόνος προετοιμασίας: 20λ
- Ωρα μαγειρέματος: 40λ
Μέση βαθμολογία:
(1 / 5)
1 έχουν βαθμολογήσει
Κυρίως πιάτο- Μενού Χριστουγέννων 2011
Συστατικά
700γρ.πανσέτες κομμένες στη μέση
Λάδι
Αλατοπίπερο
1 ½ φλ.χυμός ντομάτας
1/2φλ.κόκκινο κρασί
2κλαδάκια δενδρολίβανο
1κρεμμύδι τριμμένο
1σκελ.σκόρδο ψιλ/νη
2φλ.ζωμο κρέατος
Οδηγίες
Βήμα 1
Βάζουμε λάδι σε κατσαρόλα και σοτάρουμε το κρέας. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και συνεχίζουμε άλλα 2 λεπτά το σοτάρισμα. Σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε το χυμό ντομάτας μόλις απορροφηθεί λίγο το αλκοόλ. Αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε τα κλαδάκια δενδρολίβανου μέσα στην κατσαρόλα. Ρίχνουμε το ζωμό και αφήνουμε να σιγοβράσει 40 λεπτά περίπου μέχρι να ψηθεί το κρέας μας και να μείνει με τη σαλτσούλα του.