Πανσέτες σε μαρινάδα ξυδιού και μουστάρδας
2013-06-12- Κουζίνα: Ελληνική
- Πιάτο: Κυρίως πιάτο
- Δυσκολία: Εύκολο
- Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
- Ωρα μαγειρέματος: 45λ
- Έτοιμο σε: 60λ
Μέση βαθμολογία:
(5 / 5)
2 έχουν βαθμολογήσει
Συστατικά
6πανσέτες χοιρινές
1/3φλ.λάδι
Αλατοπίπερο
1κ.γλ.ζάχαρη
1/4φλ.ξύδι λευκό
1/2κ.γλ.κόκκινο πιπέρι
1κ.σ.μουστάρδα
2σκελ.σκόρδο λιωμένες
Οδηγίες
Βήμα 1
Βάζουμε τις πανσέτες ξαπλωμένες σε πυρίμαχο σκεύος . Ανακατεύουμε σε άλλο μπολ ή βάζο με καπάκι όλα τα υλικά της μαρινάδας και περιχύνουμε με αυτή το κρέας μας. Το αφήνουμε στο ψυγείο όλο το βράδυ ή τουλάχιστον 3 ώρες. Έπειτα βάζουμε λάδι σε φαρδιά κατσαρόλα και σοτάρουμε τις πανσέτες να πάρουν λίγο χρώμα. Δεν πετάμε τη μαρινάδα. Συμπληρώνουμε νεράκι ίσα να τις καλύπτει και τις αφήνουμε να ψηθούν 15 λεπτά. Κατόπιν τις τοποθετούμε σε ταψί και τις αλείφουμε με τη μαρινάδα που τις είχαμε βάλει στην αρχή. Τις ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190C για 30 λεπτά περίπου. Τις σερβίρουμε ζεστές με φρέσκιες τηγανιτές πατάτες.