Πανσετάκια στο φούρνο με μανιτάρια και πιπεριές
2013-06-11- Κουζίνα: Ελληνική
- Πιάτο: Κυρίως πιάτο
- Δυσκολία: Εύκολο
- Μερίδες: 3
- Χρόνος προετοιμασίας: 20λ
- Ωρα μαγειρέματος: 60λ
- Έτοιμο σε: 1:20 ω
Μέση βαθμολογία:
(0 / 5)
0 έχουν βαθμολογήσει
Συστατικά
12πανσέτες χοιρινές
Λάδι
Αλατοπίπερο
1κρεμμύδι ψιλ/νο
1 ½ φλ.μανιτάρια κομμένα σε φέτες
2πιπεριές κέρατο ψιλ/νες
1ποτήρι λευκό κρασί
2σκελ.σκόρδο ψιλ/νες
Οδηγίες
Βήμα 1
Βάζουμε λίγο λάδι σε αντικολλητικό τηγάνι και ψήνουμε ελαφρά τις πανσέτες κι από τις 2 πλευρές. Τις μεταφέρουμε σε ταψάκι και προσθέτουμε λίγο λάδι στο τηγάνι. Σοτάρουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, τα μανιτάρια και τις πιπεριές. Σβήνουμε με το κρασί και αλατοπιπερώνουμε. Ανακατεύουμε και κλείνουμε τη φωτιά. Τα μεταφέρουμε στο ταψί με τις πανσέτες και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για 40 λεπτά, 20 λεπτά από κάθε πλευρά. Τις σερβίρουμε ζεστές με τα λαχανικά του ταψιού και άλλο συνοδευτικό της αρεσκείας μας.