Loader

Παντζαρομπιφτέκια με κινόα και μπαρμπουνοφάσουλα

2015-06-28
  • Ποσότητα: 4-5 τεμάχια
  • Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
  • Ωρα μαγειρέματος: 15λ
  • Έτοιμο σε: 30λ
Μέση βαθμολογία:

forkforkforkforkfork (5 / 5)

5 5 5
Βαθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

5 έχουν βαθμολογήσει

2/7/15

Παντζαρομπιφτέκια με κινόα και μπαρμουνοφάσουλα για την πιο χορταστική υγιεινή διατροφή που βρίσκετε μόνο στο ZannetCooks.gr

beetquinoaburgers (1) beetquinoaburgers (5)

Συστατικά

  • ½ φλιτζάνι κινόα μαγειρεμένο
  • 1 φλιτζάνι παντζάρια βρασμένα
  • 2/3 του φλιτζανιού μπαρμπουνοφάσουλα βρασμένα
  • 1 αυγό
  • Αλατοπίπερο
  • ½ φλιτζάνι φρυγανιά τριμμένη
  • 1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 μέτριο καρότο τριμμένο
  • 1 κουταλιά της σούπας ginger τριμμένο
  • 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο

Οδηγίες

Βήμα 1

Χτυπάμε στο multi τα παντζάρια, τα φασόλια και το κινόα και τα μεταφέρουμε σε ένα μπολ μαζί με το αυγό χτυπημένο.

Βήμα 2

Ζεσταίνουμε το λάδι σε αντικολλητικό τηγάνι και σοτάρουμε 2-3 λεπτά το καρότο, το κρεμμύδι και το ginger. Μόλις κρυώσουν τα μεταφέρουμε και αυτά στο μπολ. Αλατοπιπερώνουμε , προσθέτουμε τη φρυγανιά και ζυμώνουμε καλά το μείγμα μας.

Βήμα 3

Πλάθουμε 4 μεγάλα μπιφτέκια ή όσα μικρότερα θέλουμε και τα ακουμπάμε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα.

Βήμα 4

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190C για 12 λεπτά από κάθε πλευρά. Τα σερβίρουμε με φρέσκια σαλάτα, γιαούρτι, κάποια σος ή άλλο συνοδευτικό της αρεσκείας μας. Μπορούμε να φυλάξουμε το μείγμα άψητο στο ψυγείο μέχρι 3 ημέρες ή να πλάσουμε μπιφτέκια και να τα διατηρήσουμε στην κατάψυξη μέχρι και 3 μήνες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *