Παντζαρομπιφτέκια με κινόα και μπαρμπουνοφάσουλα
2015-06-28- Κουζίνα: Ελληνική
- Πιάτο: Κυρίως πιάτο, Ορεκτικό
- Δυσκολία: Εύκολο
- Ποσότητα: 4-5 τεμάχια
- Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
- Ωρα μαγειρέματος: 15λ
- Έτοιμο σε: 30λ
Μέση βαθμολογία:
(5 / 5)
5 έχουν βαθμολογήσει
2/7/15
Παντζαρομπιφτέκια με κινόα και μπαρμουνοφάσουλα για την πιο χορταστική υγιεινή διατροφή που βρίσκετε μόνο στο ZannetCooks.gr
Συστατικά
- ½ φλιτζάνι κινόα μαγειρεμένο
- 1 φλιτζάνι παντζάρια βρασμένα
- 2/3 του φλιτζανιού μπαρμπουνοφάσουλα βρασμένα
- 1 αυγό
- Αλατοπίπερο
- ½ φλιτζάνι φρυγανιά τριμμένη
- 1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 μέτριο καρότο τριμμένο
- 1 κουταλιά της σούπας ginger τριμμένο
- 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
Οδηγίες
Βήμα 1
Χτυπάμε στο multi τα παντζάρια, τα φασόλια και το κινόα και τα μεταφέρουμε σε ένα μπολ μαζί με το αυγό χτυπημένο.
Βήμα 2
Ζεσταίνουμε το λάδι σε αντικολλητικό τηγάνι και σοτάρουμε 2-3 λεπτά το καρότο, το κρεμμύδι και το ginger. Μόλις κρυώσουν τα μεταφέρουμε και αυτά στο μπολ. Αλατοπιπερώνουμε , προσθέτουμε τη φρυγανιά και ζυμώνουμε καλά το μείγμα μας.
Βήμα 3
Πλάθουμε 4 μεγάλα μπιφτέκια ή όσα μικρότερα θέλουμε και τα ακουμπάμε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα.
Βήμα 4
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190C για 12 λεπτά από κάθε πλευρά. Τα σερβίρουμε με φρέσκια σαλάτα, γιαούρτι, κάποια σος ή άλλο συνοδευτικό της αρεσκείας μας. Μπορούμε να φυλάξουμε το μείγμα άψητο στο ψυγείο μέχρι 3 ημέρες ή να πλάσουμε μπιφτέκια και να τα διατηρήσουμε στην κατάψυξη μέχρι και 3 μήνες.